Uludag Ihracatçi Birliklerinin Agustos Ayi Ihracati 2,5 Milyar Dolar Oldu

UIB Koordinatör Baskani Baran Çelik: 'Yil sonunda hedefledigimiz ihracat ve büyüme rakamlarina ulasacagimiza inaniyoruz'.

Uludag Ihracatçi Birlikleri (UIB), agustos ayinda 2 milyar 492 milyon 830 bin dolar ihracat gerçeklestirdi.

UIB'den yapilan açiklamaya göre, Birligin geriye dönük 12 aylik dönemdeki ihracat tutari 31,3 milyar dolar olarak hesaplandi.

UIB'in agustos ayi ihracati, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 51 artisla 2 milyar 492 milyon 830 bin 701 dolar oldu.

Agustosta, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 59'luk artisla 2 milyar 82 milyon dolarlik ihracat gerçeklestiren Uludag Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birliginin (OIB) ise geriye dönük 12 aylik performansi 26 milyar 130 milyon dolar olarak açiklandi.

Uludag Tekstil Ihracatçilari Birligi de (UTIB) agustos ayinda, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 37 artisla 107 milyon 270 bin dolar ihracata imza atti.

Bu dönemde geçen yilin ayni ayina göre Uludag Hazir Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birliginin (UHKIB) ihracati, yüzde 11 artisla 77 milyon 459 bin dolara, Uludag Meyve Sebze Mamulleri Ihracatçilari Birliginin (UMSMIB) ihracati yüzde 45'lik artisla 23 milyon 287 bin dolara çikti.

UIB Koordinatör Baskani Baran Çelik, ekonomideki toparlanmanin sürdügünü, Türk ihracatçisinin 2021 yili boyunca kosullar fark etmeksizin sergiledigi performansin bunda büyük etkisi oldugunu belirtti.

Ülke ekonomisinin toparlanmasini sürdürdügünü ifade eden Çelik, sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz günlerde açiklanan 2021 yili ikinci çeyregine iliskin büyüme rakaminin beklentilerin üzerinde olmasi ve ihracat rakamlari bunun en büyük göstergesi. Bu olumlu tablonun sürdürülmesi ve kalici hale gelmesi çok önemli. Yil sonunda hedefledigimiz ihracat ve büyüme rakamlarina ulasacagimiza inaniyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile