Uluslararasi Bilim Insanlari, Biyoçesitlilik Bilim Müzesinde Arastirma Yapacak

Uluslararasi Bilim Insanlari, Biyoçesitlilik Bilim Müzesinde Arastirma Yapacak

Atatürk Üniversitesi tarafindan desteklenen “Biyoçesitlilik ve Taksonomi Laboratuvar Üniteleri, Müze-Sergi Uygulamalari ve Prototip Arastirmalar” baslikli proje ve “TUBITAK-BIDEB 2221 Konuk Bilim Insani Destekleme Programi” çerçevesinde Rusya ve ABD’den Atatürk Üniversitesine gelen Dr. Mark Volkovits (Zoological Institute, Russian Academy of Sciences, St. Petersburg) ile Alexander Konstantinov (National Museum of Natural History, Smithsonian Institute, Washington) Biyoçesitlilik Uygulama ve Arastirma Merkezi bünyesinde kurulum çalismalari devam eden Biyoçesitlilik Bilim Müzesinde arastirma yapacaklar.

Biyoçesitlilik Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Gültekin’in yürütücülügünde devam eden proje ile 1 ay süreyle Biyoçesitlilik Bilim Müzesinde arastirma yapacak olan bilim insanlari, müzede bulunan yüzbinlerce canli türünü inceleyecek.

Bu baglamda Erzurum’a gelerek Atatürk Üniversitesini gezme firsati bulan Mark Volkovits ile Alexander Konstantinov, Rektör Çomakli’yi makaminda ziyaret ederek gerçeklestirdikleri çalismalardan bahsettiler. Türkiye’nin canli popülasyonu açisindan dünyanin en zengin bölgelerinden biri oldugunu belirten konuklar, bu zenginligin halka gösterilmesi açisindan da Biyoçesitlilik Bilim Müzesi kurulmasinin dogru bir adim oldugunu söylediler.

Ziyaretleri için konuklarina tesekkür eden Rektör Çomakli ise dünyanin çesitli bilim merkezlerinden Atatürk Üniversitesine arastirmaci olarak gelen bilim insanlarina kapilarinin daima açik oldugunu ifade ederek, bilimsel ve akademik camiaya katki sunacak her türlü çalismaya gereken destegin verildigini aktardi.

En büyük hayallerinden birinin Atatürk Üniversitesine Biyoçesitlilik Bilim Müzesi kazandirmak oldugunu belirten Rektör Çomakli, topluma hizmet noktasinda bu hayalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile