Uluslararası iş hukuku danışmanından Anayasa değişikliği yorumu: Türk halkı en doğru kararı verecektir

Anamuhalefet partisi CHP'nin DSP ve bağımsız milletvekillerinin desteği ile Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığı Anayasa reformu paketinin akıbeti, yurtiçind

  Anamuhalefet partisi CHP ' nin DSP ve bağımsız milletvekillerinin desteği ile Anayasa Mahkemesi ' ne taşıdığı Anayasa reformu paketinin akıbeti , yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da merak ediliyor . Enerji devi BP , elektronik devi Samsung , doğalgaz devi Gazprom gibi dünyanın önde gelen şirketlerine iş hukuku konularında danışmanlık veren DLA Piper ' in üst yöneticisi Sir Nigel Knowles , kendilerinin de bu süreci takip ettiklerini belirterek , " Türk halkı en doğru kararı verecektir . " dedi .

Yüksel Karkın Küçük ( YKK ) Avukatlık Ortaklığı ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde İstanbul ' da açacakları ofis çalışmaları için Türkiye ' de bulunan Sir Nigel Knowles , Cihan ' ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı . Uluslararası dev şirketlere yatırımlarında yol göstermek ve hukuki olarak haklarını korumalarına yardım etmek amacıyla danışmanlık veren bir firma olarak Türk Ticaret Kanunu ve Anayasa ' da yapılan değişiklikleri nasıl yorumladığının sorulması üzerine DLA Piper ' in üst yöneticisi şu cevabı verdi : " Ticaret kanunu ile ilgili değişiklikliğe gidileceğini biliyorum . Bunun bir çok açıdan faydası var . Birinci faydası , Avrupa ' nın geri kalanı ile hukuki olarak bir ahenk oluşturulacak . Bu durum , Türkiye ' de iş yapmak isteyenler için de güvence oluşturacak . Diğer hukuklara benzeyeceği için yatırımcının bildiği kanunlara benzeyecek . Olumlu bir gelişme olacak . Anayasa değişikliği konusunu da biliyorum . Umut ediyorum ki , Türk halkı bu konuda en doğru kararı verecektir . Bir hukuk şirketinin başında olan birisi olarak , bizim için aslolan her zaman hukukun üstünlüğüdür . Biz şirket olarak hukukun üstünlüğüne inanıyoruz . "

DLA Piper ile ortaklığa giden YKK ' nın ortak avukatlarından Murat Karkın da Cihan ' a yaptığı değerlendirmede anlaşmanın önemine dikkat çekti . Karkın , " Önemli bir uluslararası hukuk firmasıyla çalışmanın ülkemize önemli katkısı olacağını düşünüyoruz . Bu uluslararası alana açılmada önemli bir aşamadır . Türk avukatlar da böylelikle uluslararası ortaklı bir firmada aktif olarak yönetici olabilecek . Bu anlamda da bir ilk . " dedi . Danışmanlık hizmeti verecekleri şirketleri yakından ilgilendiren kanuni değişiklikler konusunda , ' modern kanunlara ' ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Karkın , şunları söyledi :

" Ticaret ve diğer kanunların yeniden yapılması , ülkemizin modern kanunlarla yönetiliyor olması , hepimizin arzu ettiği bir husustur . Özellikle Türk piyasasının gelişmekte olduğunu dikkate aldığımızda , önemli yatırımların yapıldığını dikkate aldığımızda , artık modern bir kanunumuzun olması kaçınılmaz . Değişikliklerin bu anlamda bir an evvel hayata geçmesi , iş hayatında çalışan bizlerin danışmanlık veren avukatlar olarak arzu ettiği bir husustur . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile