Uluslararasi Mevlana Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Çelebi'den Devlet Bahçeli'ye Tesekkür Mektubu Açiklamasi

'Mevlevi kültürüne yönelik asilsiz, saygisiz ve köksüzlügün batagindaki ifadelere karsi gösterdiginiz hassasiyet ve direnç için kiymetli sahsiniza, MHP'ye ve Ülkü Ocaklari mensuplarina, Çelebi Ailesi ve Uluslararasi Mevlana Vakfi olarak tesekkür eder kalbi sükranlarimizi sunariz'.

Uluslararasi Mevlana Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Faruk Hemdem Çelebi, Mevlevi kültürüne yönelik asilsiz ithamlara karsi gösterdigi hassasiyet nedeniyle MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'ye tesekkür etti.

Vakiftan yapilan açiklamada, Yönetim Kurulu Baskani Çelebi'nin, Devlet Bahçeli'ye bir tesekkür mektup gönderdigi belirtildi.

Çelebi, Bahçeli'ye hitaben kaleme aldigi mektubunda su ifadelere yer verdi:

"Bu topraklardaki bin yillik tarihimizin manevi büyügü, mutasavvif, mütefekkir Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'ye ve Türk-Islam sentezinin basat nisanelerinden olan Mevlevi kültürüne yönelik asilsiz, saygisiz ve köksüzlügün batagindaki ifadelere karsi gösterdiginiz hassasiyet ve direnç için kiymetli sahsiniza, MHP'ye ve Ülkü Ocaklari mensuplarina Çelebi Ailesi ve Uluslararasi Mevlana Vakfi olarak tesekkür eder kalbi sükranlarimizi sunariz. Türkiye Cumhuriyeti’ne yapmakta oldugunuz degerli katkilarin ve basarilarinizin, manevi büyüklerimizin himmetiyle devamini dileriz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile