Üniversite Kayıtları, Ekonomiyi Canlandırdı

Üniversite Kayıtları, Ekonomiyi Canlandırdı

Üniversitelere kayıt dönemi, ekonomiyi canlandırdı, otobüs firmaları, sefer sayılılarını artırırken, restaurantlardaki yoğunluk gözle görülür şekilde arttı.

Kafkas Üniversitesi(KAÜ)'nin bulunduğu serhat şehri Kars’ta 2012- 2013 eğitim öğretim yılı kayıtları öncesi üniversite yetkilileri daha kaliteli hizmet verebilmek için fakültelere kayıt yön levhaları astı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Bürü Amirliği ise kayıt büroları önüne stant kurarak öğrencilere telkinlerde bulundu. Şehirde ise günler öncesinden beklenen öğrenciler coşkuyla karşılanırken otobüs firmaları sefer sayılarını 1'den 4'e lokantaların döner adetlerini 2'den 3'e çıkardıkları öğrenildi. 3 Eylül'de başlayan kayıt dönemi ile şehirlerarası taşımacılık yapan firmalarda ciddi yoğunluğun yaşandığını söyleyen Serhat Kars otobüs işletmesi sorumlusu Serhat Tako, "Bundan birkaç gün öncesine kadar araçlarımız boştu. Kayıtlarla birlikte sefer sayılarımız arttı. Bu bağlamda sefer saatlerimizde genişledi şuan sabah saat 7’den akşam saat 21’e kadar hizmet veriyoruz. Bu hareketlilik Cuma’ya kadar sürer ve ek kayıtların açıklaması ile tekrar hareketlenir." dedi.

Üniversite kayıtları ile birlikte durgun olan işlerinin açıldığını ifade eden, Doğuş Lokantası işletmecisi Resul Haliloğlu ise "Ekonomi canlanıyor ve bununla birlikte ortalık sakinleşiyor. Kayıtlar öncesi ölüydük, meftaydık ve şehrin göbeğindeki lokantalarımız günlük 2 döner ya vuruyor ya da vuramıyordu. Şimdi işlerimiz canlandı kayıtlarla birlikte döner vuruşlarımız ikiye katlandı." dedi.

"ÖĞRENCİLER BARINMA TECİHLERİNİ İYİ YAPMALI"

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ise özel yurtlar birbirleriyle yarışırken, Kars Özel Harakani Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Selman Faruk Uyaroğlu, hayata yeni adım atan gençlerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere 25 yıldır hizmet verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Öğrenci kardeşlerimiz hayatlarının şekillendiği bu zaman diliminde hizmet yarışında olan yurtlar arasından tercihlerini iyi yapmalıdırlar. Bizler belletmen kadrolarımızla, Türkiye’de ve dünyada geleceğin emanet edileceği donanımlı ve dinamik nesilleri yetiştirmeye çalışıyoruz.

"KAMPÜSLERDEKİ EMNİYET SATANTLARI GÜVEN VERİYOR

Üniversitelerin kampüslerinde yaşanan kayıt yoğunda ise buralara kurdukları stantlarla dikkat çeken Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği memurları öğrencilere ve ailelerine yardımcı oluyor. Polis memurları verdikleri güvenle takdir topluyorlar. KAÜ Din Kültürü Öğretmenliğini kazanan ve Şanlıurfa’dan geldiğini söyleyen, Abdurrahman Aslanlı, Kars’a ayak basar basmaz ilk olarak üniversiteye geçtiğini burada üzerinde olan tedirginliği emniyet memurlarının kendisiyle ilgilenmesiyle attığını ifade ederek, "Burada yabancıyım üzerimde ister istemez bir tedirginlik vardı. Polis memurlarını görünce ve onların benimle ilgilemesiyle üzerimdeki tedirginliği attım." dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile