'Üretici-Tüketici El Ele Kampanyasi' Ile Mersin'den Aksaray'a 20 Ton Ücretsiz Limon Gönderildi

'Üretici-Tüketici El Ele Kampanyasi' Ile Mersin'den Aksaray'a 20 Ton Ücretsiz Limon Gönderildi

İçel’in Silifke Ticaret ve Sanayi Odasi ve Silifkeli üreticilerin katkilariyla “Üretici-Tüketici El Ele Kampanyasi” baslatildi. Atayurt Halinden bir kamyon dolusu 20 ton limon ücretsiz dagitilmak üzere Aksaray’a gönderildi.

Kampanya çerçevesinde Silifkeli üreticiler narenciyenin iç pazarda daha iyi tanitilmasi, tüketiminin artirilmasi, dayanismanin ve isbirliginin gelistirilmesi amaciyla tonlarca narenciyeyi Anadolu’nun çesitli merkezlerine ücretsiz olarak dagitilacak.

Bu kampanya ile birlikte Aksaray Ticaret Borsasi limonun nakliyesi ve dagitimini üstlenirken, Silifke Ticaret ve Sanayi Odasi ve Silifkeli üreticilerin katkilariyla “Üretici-Tüketici El Ele Kampanyasi” kapsaminda Atayurt halinden ilki bir kamyon dolusu 20 ton limon ücretsiz dagitilmak üzere Aksaray’a gönderildi.

Bu yil Silifke’de 20 bin dönüm araziden 80 bin ton ürün beklenirken, kilosu 5 liradan satilan limonun Rusya, Irak, Suriye, Katar, Avrupa ve uzak dogu ülkelerine ihraç edildigi bildirildi.

"Tüketici olmazsa üretici olmaz" diyen Atayurt Hal Komisyoncular Dernegi Baskani Ibrahim Kaynar, “Biz ‘Üreticiden tüketiciye el ele’ kampanyasi ile limon ve portakal olmayan ev kalmasin istiyoruz. Bu sekilde de tüketimi arttirmayi düsünüyoruz. Tüketici olmazsa üretici, üretici olmazsa tüketici olmaz. Bu dengeyi güzel koruyup, önümüzdeki yillarda da devam etmesini diliyoruz. 81 Vilayete 81 sekliyle baslattik. Insallah devaminin gelecegini düsünüyoruz” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. yilinda “Üreticiden Tüketiciye” kampanyasi baslattiklarini ifade eden Silifke Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Nurettin Kaynar, “Narenciye sektöründe Pazar sorunlari yasiyoruz. Bu Pazar sorunlarini gidermek adina biz bu gün bir kamyon 20 ton limonu Aksaray halkina dagitilmak adina yola çikariyoruz. Limonlarimiz Aksaray’da halka ücretsiz olarak dagitilacak. Limon üreticilerimiz bu kampanyamiza destek verdi. Amacimiz limon ve narenciye tüketimini gelistirmek ve insanlarin tüketme aliskanligini kazanmalarini saglamak. Bu kampanyamizin tüm bir çig gibi büyüyecegini ve tüm Türkiye’ye yayilacagini düsünüyoruz. 81 Ili 81 araç sloganiyla üreticiden tüketiciye kampanyamizi baslatmis olduk” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile