Urla Limantepe Sualtı ve Kara Kazı Sezonu Başladı

Urla Limantepe Sualtı ve Kara Kazı Sezonu Başladı

Urla Limanepe'de 1992 yılında başlayan, 2000 yılından itibaren sualtında da devam eden arkolojik kazıların, 2013 dönemi törenle başladı.

Çalışmalar, iki ayrı alanda aktif olarak Ankara Üniversitesi'nce kazı başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal başkanlığında yapılıyor. Projenin amacının, en erken yerleşimlerden başlayarak bölgenin yerleşim tarihçesini araştırmak ve bölgenin Prehistorik ve Protohistorik dönemlerdeki kültürlerini aydınlatmak olduğu belirtiliyor.
Limantepe’de 2013 yılında karada ve denizde kazılar devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda yabancı ülkelerden ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden öğrenciler kazı çalışmaları için geldi. Sualtı kazılarında liman tabanının açılması devam edecek.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, “Limantepe'de kara ve denizde kazı çalışmalarımız devam edecek. Bu yıl önemli projelerimizden olan Urla Sualtı Müzesi ile Arkeloji Park için gereken müsadelerin alınması ve birkaç hafta içinde temellerinin atılması olacak. Ayrıca Uluburun batık gemisi yeniden orijinal yapısına uygun sedir ağacından yapılacak. Teknemiz hazır olunca yine kürek ve yelkenle Akdeniz'e açılp, oradan Nil nehrine gideceğiz” dedi.

Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu ise, Limantepe kazı alanında bu yıl çalışmanın devam edeceği alanda ilk kazmayı vurdu ve 2013 kazı çalışmalarını başlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile