Usak Üniversitesi, Engelsiz Ödüllerini Yeniden Kazandi

Usak Üniversitesi, Engelsiz Ödüllerini Yeniden Kazandi

Usak Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” olma hedefiyle yaptigi çalismalarla aldigi ödüllere bir yenisini daha ekledi.



Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin olusturulmasini tesvik etmek amaciyla YÖK tarafindan gerçeklestirilen 2022 Yili Engelsiz Üniversiteler Ödülleri çerçevesinde Usak Üniversitesi geçen yillarda oldugu gibi yine engelsiz bayrak ödüllerine hak kazandi. Usak Üniversitesi 3 ‘Mekanda Erisilebilirlik’ ödülü, 4 ‘Egitimde Erisilebilirlik’ ödülü olmak üzere toplam 7 bayrak ödülü kazandi ve 5 mekanda erisim ödül adayligi aldi. YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in 30 Haziran 2022 tarihinde açikladigi YÖK 2022 Engelsiz Üniversite Ödüllerini kazanan Usak Üniversitesi birimlerine bayraklari, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas tarafindan 24 Agustos tarihinde Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi Senato odasinda düzenlenen törenle takdim edildi.

Usak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlügü tarafindan organize edilen törende, Egitimde erisilebilirlik kategorisinde (Yesil Bayrak); Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Ulubey Meslek Yüksekokuluna Yesil Bayrak ödülleri, Mekanda erisilebilirlik kategorisinde (Turuncu Bayrak); Islami Ilimler Fakültesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi-Yabanci Diller MYO (Ortak Bina) ile Teknik ve Sosyal Bilimler MYO’ya (Akademik ve Idari Ortak Bina) Turuncu Bayrak ödülleri, Bir Eylül Kampüsü, Egitim Fakültesi, Iletisim Fakültesi-Adalet Meslek Yüksekokulu (Akademik ve Idari Ortak Bina), Kongre ve Kültür Merkezi ile Mühendislik Fakültesine ise “Mekânda Erisilebilirlik” Turuncu Bayrak ödülüne aday belgeleri takdim edildi. Törende ayrica geçtigimiz aylarda Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi ev sahipliginde yapilan II. Erisilebilir Kütüphaneler Çalistayi’nda, “Erisilebilirlik Belgesini ve Bayragini” kazanan Usak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesine belge ve bayragi da verildi.



“Usak Üniversitesi Engelsiz Üniversite Ödüllerini almaya devam ediyor”

Rektör Prof. Dr. Savas törende yaptigi konusmada, Usak Üniversitesi’nin 2019 yilindan bu yana toplamda 11 ‘Egitimde Erisilebilirlik-Yesil Bayrak’ ödülü, 4 ‘Mekanda Erisilebilirlik-Turuncu Bayrak ödülü’, 4 ‘Sosyo-Kültürel Erisilebilirlik-Mavi Bayrak ödülü’ almis oldugunu belirterek “Usak Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” olma hedefiyle yaptigi çalismalarla aldigi ödüllere bir yenisini daha ekledi. Bu yil da bir kez daha YÖK’ün ‘2022 Yili Engelsiz Üniversiteler’ Ödüllerinde 7 Engelsiz Bayrak Ödülünü aldik. Engelsiz egitim ve engelsiz erisim için göreve geldigimiz ilk günden itibaren çalisiyoruz. Bu çalismalarin karsiligini, son dört yildir aldigimiz ödüllerle taçlandiriyoruz” dedi.



‘Engelsiz Üniversite’ hedeflerini birer birer gerçeklestirdiklerini belirten Rektör Savas, engelli bireylerin hayallerinin önündeki engelleri kaldirmanin öncelikli hedefleri oldugunu ifade etti.

Usak Üniversitesinin her biriminde engelsiz ögrenim ve her bir fiziki yapisinda engelsiz erisim için çalistiklarini aktaran Prof. Dr. Savas, bundan sonra da erisilebilirlik çalismalarina ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan Rektör Savas, yesil ve turuncu bayrak kazanan fakülte dekanlarina ve birim yöneticilerine belgelerini ve bayraklarini takdim ederken, turuncu bayrak adayi birim, fakülte ve meslek yüksekokullarina belgelerini verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile