Usak Üniversitesi Isletmelerde Mesleki Egitim Programi Meyvelerini Vermeye Basladi

Usak Üniversitesi Isletmelerde Mesleki Egitim Programi Meyvelerini Vermeye Basladi

Usak Üniversitesinde uygulanmakta olan Isletmelerde Mesleki Egitim (IME) programi meyvelerini vermeye basladi.



Lisans ve ön lisans programlarinda egitim-ögretim gören ögrencilerin ögrenim sürecinde aldiklari teorik bilgilerini, atölye ve laboratuvar uygulamalarinda edindikleri beceri ve deneyimlerini gelistirmeyi, isletme organizasyonlarini, üretim süreçlerini, yönetim asamalarini, yeni teknolojileri tanimalarini, is hayatina uyumlarini, gerçek üretim ve hizmet ortaminda yetismelerini saglamayi amaçlayan Usak Üniversitesi Isletmelerde Mesleki Egitim (IME) programiyla son dönemlerinde isletmelerde ögrenim gören ögrencilerimiz, firmalar tarafindan ise aliniyor.

Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas ve Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) Koordinatörü Ögretim Görevlisi Atike Ince Yardimci ve koordinatör yardimcisi Ögretim Görevlisi Fatih Yalçin, IME Programinda stajyer ögrenci çalistiran firmalari ziyaret etti.

Usak Üniversitesi Ögrencileri ‘Isletmelerde Egitim’ programiyla istihdam sahibi oluyor

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, Usak Üniversitesi ögrencilerinin ‘Isletmelerde Mesleki Egitim (IME)’ programiyla istihdam sahibi olduklarini belirterek, firma temsilcilerine tesekkür etti. IME programinda Usak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan 22 ögrencimizin Balta Orient Tekstil’de 2021/2022 akademik yili bahar döneminde stajyer olarak çalistigini, içlerinden 7 ögrencinin, dokuma, kalite, bakim departmanlarinda istihdam edildigini ve diger ögrencilerin de mülakatlarinin devam ettigini aktaran Prof. Dr. Savas, “Yaklasik 5 yildir ilgili birimlerimizle sektördeki tüm firmalari ziyaret ederek, nitelikli isgücü konusunda çalismalar yapiyoruz. Usak Ticaret ve Sanayi Odasi (UTSO), Usak Organize Sanayi Bölgesi, Usak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi, Usak Insaat Mühendisleri Odasi, kamu kurumlari, özel firmalarla nitelikli isgücü ile ilgili protokollerimiz var. Ögrencilerimiz bu tür protokoller ve IME programi sayesinde ögretim programlarinin son döneminde isletmelerde ders görüyorlar. Program su an Mühendislik Fakültemizde ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzdaki bölümlerde uygulaniyor. Önümüzdeki dönem IME Programini uygulayan fakülte ve meslek yüksekokulu sayimizi artiracak çalismalar içindeyiz” dedi.



IME programinin isletmelere ihtiyaç duyduklari nitelikte is gücünü kendi yetistirme imkani sundugunun altini çizen Rektör Savas “Isletme maliyet ve tanima süreci yasamadan kendi yetistirdigi ögrenciyi istihdam etme firsati buluyor. IME programiyla gelen ögrencileri degerlendiren isletme, ögretim programlarindaki eksiklikleri gözlemleyebiliyor. Tespitlerini üniversite ile paylasarak hem egitim sisteminin bir parçasi oluyor hem de programlarin ihtiyaç duyulan düzeyde güncellenmesine katkida bulunarak sistemin dinamik bir yapi kazanmasini sagliyor. Ihtiyaçlarina uygun programlarin açilmasi ile ilgili görüs sunuyor. Ayrica, IME programinda ögrencilere danismanlik yapan akademisyenlerimiz sayesinde, isletme sahipleri ihtiyaç duydugu akademik bilgi ve tecrübelere daha rahat ulasma imkâni buluyor. Bu da daha dinamik bir üniversite-sanayi isbirliginin olusmasini sagliyor” seklinde konustu.



Ildeki farkli birçok firma ve isletmede çok sayida Usak Üniversitesi ögrencisinin IME programinda tecrübe kazanmakta ve basarilarini, azimlerini ortaya koyarak istihdama hak kazanmakta oldugunu ifade eden Rektör Savas, IME Programiyla isletmesinde ögrenci bulunduran tüm firmalara ve kuruluslara desteklerinden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile