Usak Üniversitesinde Nevruz Coskusu Yasandi

Usak Üniversitesinde Nevruz Coskusu Yasandi

Usak Üniversitesi baharin gelisinin simgesi olan Nevruz Bayramini çesitli etkinliklerle kutladi.



Baharin gelisi, bolluk ve bereketin habercisi Nevruz Bayrami, Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezinde, Usak Valisi Dr. Turan Ergün, Usak Milletvekili Opr. Dr. Ismail Günes, Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, Il Jandarma Komutani J. Kd. Albay Fahri Semiz, il protokolü, akademisyenler ve ögrencilerin yogun katilimi ile kutlandi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende Kültür ve Turizm Bakanliginin hazirladigi Nevruz Belgeseli gösterimi sonrasinda açilis konusmalari yapildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, “Bugün, doganin uyanisini ve yeni baslangiçlari simgeleyen, binlerce yillik geçmisiyle köklü bir gelenegi olan Nevruz Bayrami’ni kutlamanin sevincini hep birlikte yasiyoruz. Nevruz, bizlere baharin müjdecisi olarak umudu, barisi ve dayanismayi hatirlatir. Bu özel günü kutlamak için bir araya gelmis olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Nevruz, sadece baharin gelisinin degil, ayni zamanda birlik ve beraberligin, hosgörünün ve kardesligin sembolüdür. Nevruz, yeni umutlarin yesermesi demektir. Bugün, siz gençlerimizin umutlarini, hayallerini ve hedeflerini yesertmek için buradayiz. Sizler, gelecegimizin teminatisiniz. Bilgiye aç olan zihinlerinizle, ilerlemeyi ve degisimi kucaklayan ruhunuzla, büyük basarilar elde edeceginize inancimiz tamdir. Unutmayin ki, her yeni baslangiç bir firsattir. Üniversite hayatinizda, yeni baslangiçlar yapacak, yeni hedefler belirleyecek, çok çalisacak ve yeni basarilar elde edeceksiniz. Bu süreçte karsilasacaginiz zorluklara cesaretle ve azimle yaklasmanizi, her engeli asacak gücü kendinizde bulmanizi diliyorum.” ifadelerini kullandi.

Rektör Savas, bugün, burada bir araya gelerek farkliliklarimizi da kutladigimizi ifade ederek ‘‘Çünkü farkliliklarimiz, bizi zenginlestiren birer degerdir. Bu degerleri koruyarak, birlikte daha güçlü ve daha ileriye gitmek için çalismaliyiz. Fitne tohumlari serperek vatanimiza zarar vermeye çalisan ser odaklarina karsi verilecek en güzel cevap, birlik ve beraberlik içerisinde kardesçe bir durus sergilemektir.’’ dedi.



Usak Valisi Dr. Turan Ergün ise konusmasinda “Nasil ki bahar tüm renkleriyle varsa; kültürel zenginligimizin sembolü Nevruz da etnik kökeni, dili, inanci ne olursa olsun herkesi kucaklamaktadir. En içten, en saf, en gerçek yarenlikle binlerce yildir huzur içinde beraberce yasadigimiz bu memleket; yanan Nevruz atesiyle isinmaktadir. Bu ates demir daglari eriterek çikan Atalarimizin ruhlariyla geçmisten günümüze alev alev yandigi gibi; bugün de yaniyor, yarin da en kor haliyle yanmaya devam edecektir. Kültürümüzde, yeni günün kutlama zamani olan Nevruz Bayrami vesilesiyle bugün, Usak Üniversitemiz tarafindan hazirlanan programda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Tabiatin uyanisinin simgesi Nevruz’un ülkemizin her kösesinde ve ortak kültür cografyasinda yasadigimiz kardes toplumlarda, sevginin ve dostlugun bayrami olarak kutlanmasini temenni ediyor, bollugun ve bereketin bayrami Nevruz’un; aziz vatandaslarimiza, Türk Dünyamiza ve tüm insanliga güzellikler ve hayirlar getirmesini diliyorum.” seklinde konustu.



Açilis konusmalarinin ardindan ‘Nevruz’ eglenceleri gerçeklestirildi.

Bu kapsamda sanat direktörlügünü Usak Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Görevlisi Dr. Onur Altintug, koreografisini Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Görevlisi Meltem Altintug’un yaptigi, Usak Üniversitesi Vokal Akademisi ve Usak Üniversitesi Halk Danslari Ekibi, müzik ve dans gösterisi sergiledi.

Nevruz kutlamalari, Vali Dr. Turan Ergün, Milletvekili Opr. Dr. Ismail Günes ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas’in, Nevruz’un simgelerinden olan örste demir dövmeleri ve nevruz atesini yakmalariyla devam etti. Vali Dr. Ergün, Milletvekili Günes, Rektör Savas ve ögrenciler yakilan Nevruz atesinden coskuyla atladi. Usak Üniversitesi Binicilik ve Cirit Toplulugunun atli okçuluk gösterisinin yapildigi kutlamalarda Usak Üniversitesi ögrenci topluluklari da stant açti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile