Uzmanindan, Ögrencilerin Beslenme Çantalari Için Uyari

Uzmanindan, Ögrencilerin Beslenme Çantalari Için Uyari

Uzman Diyetisyen Irem Akpolat, okula giden çocuklarin saglikli beslenmeleri için sabahlari dogru beslenme stiliyle, bagisiklik sistemlerini ve hastaliklardan korunmalari için dogru besin tüketiminin olmasi gerektigini söyledi.

Çocuklarin beslenme çantalarina taze meyveler ve evde hazirlanmis sandviçlerin koyulmasini öneren Dicle Memorial Hastanesinde görev yapan Uzman Diyetisyen Irem Akpolat, okul kantinlerinde hazirda satilan tost, islenmis ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adina evden hazirlanmis beslenme çantasiyla önüne geçilebilecegini söyledi.



Çocuklarin okula gönderilmeden önce dogru bir kahvaltinin hem bagisikligi artirmayi hem de hastaliklardan korunmaya yardimci oldugunu söyleyen Akpolat, “Baslangiçta çocuklarimizi okula göndermeden önce dogru bir kahvalti tabagi hazirlamayi öneriyorum. Kahvalti tabaginda yumurtadan kaliteli protein almis oluruz. Mümkünse çocuklarin sevdigi peynirleri tercih etmeliyiz. Özellikle çok tuzlu olmayan peynirleri öneriyorum. Bunun yani sira çocuklarin sevecegi sebze ve meyve tüketiminin sabah kahvaltilarinda olmazsa olmazlar arasinda olmali. Çocuklarimiz seviyorsa kahvaltida süt tüketimi olabilir ve zeytin seviyorsa önerebilirsiniz” dedi.

Çocuklarin özellikle beslenme çantalarina taze meyveler, taze sandviçlerin yapilip koyulmasi gerektigini belirten Akpolat, “Çocuklarda önem verdigimiz konularin basinda kantinde tüketilen hazir tostlar, islenmis ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adina evden yapilmis güzel bir beslenme çantasiyla bunun önüne geçebiliriz. Taze meyveler, kuru yemisler gibi güzel bir beslenme çantasi hazirlanabilir” diye konustu.

Gençlerde ve çocuk gruplarinda yanlis beslenme sonucu birçok kronik hastalik gruplarini öngördüklerini söyleyen Akpolat, “Bunlarda ilerde en önemli problemlere dönüsen kalp damar problemleri, seker diyabet, tansiyon hastaligi gibi birçok faktörde hastaliklari erken yasa kadar görebilmek mümkün. Bizim amacimiz hem ilkokul çaginda hem de ortaokul genç yetiskin dedigimiz kisilerde, mutlak yeterli dengeli beslenmeyi aliskanlik haline getirip bir yasam tarzi haline de getirmeyi saglamaktir. Çünkü bu sayede de aslinda biz ileride olusabilecek erken kronik hasatlik riskini önüne geçmis oluyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile