Vali Çakir, Yol Açma Çalismalarini Yerinde Denetledi

Vali Çakir, Yol Açma Çalismalarini Yerinde Denetledi

Mus Valisi Avni Çakir, kis mevsiminde vatandaslarin kesintisiz ulasimini saglamak adina fedakarca çalisan karla mücadele ekiplerini sahada ziyaret etti.

Mus’ta çetin kis sartlarinda vatandaslarin ulasimini saglamak adina gece gündüz demeden fedakârca çalisan karla mücadele ekipleri büyük bir özveriyle görevlerini sürdürüyor. Zorlu hava sartlarina ragmen en ücra köylere kadar ulasarak yol açma çalismalarini yürüten ekipler, vatandaslarin güvenli ve kesintisiz bir ulasim hizmeti almasini saglamak için gece gündüz demeden çaba harciyor.

Soguk hava, yogun kar yagisi ve dik yamaçlar gibi zorlu sartlara karsi büyük bir özveriyle çalisarak vatandaslarin hayatini kolaylastiran karla mücadele ekiplerinin Yukariyongali köyünde yaptigi yol açma çalismalarini yerinde denetleyen Vali Çakir, operatörlere tatli ikraminda bulunarak, çalismalarinda kolayliklar diledi. Vali Avni Çakir, çalismalarla ilgili Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seyhmus Yentür’den bilgi aldi.

Karla mücadele çalismalarinda su ana kadar yaklasik 300 bin litre akaryakit harcadiklarini belirten Vali Çakir, vatandaslarin güvenli ulasimini saglamak adina ekiplerin özverili çalismalarini takdirle karsilayarak, “Son günlerde ilimizde çok ciddi kar yagislari meydana geldi. Il merkezine yaklasik 50 santimetre, yüksek kesimlerde yaklasik 1 metreyi bulan kar yagisi gerçeklesti. Bu kar yagislari sonucunda ilimizde toplam 323 köy yolu ulasima kapandi. 368 toplamda köyümüzün oldugunu düsünürsek kar yagisindan etkilenen köylerimizin sayisinin ne kadar fazla oldugu ortaya daha iyi çikacaktir. Bu köylerimize bagli 212 mezramiz var. Mezralarinda büyük bir kismi da bu kar yagisindan etkilenmis oldu. Biz Muslularla beraber bu kar yagisini memnuniyetle karsiladik. Kar yagisini bereket olarak gördük, hiçbir sikâyetimiz yok. En fazla 2 gün içerisinde yollarimizin büyük bir kismini açtik, su an burada da arkadaslarimiz son çalismalarimizdan bir tanesi gerçeklestiriyor. Kis öncesi hazirligimizi yapmistik. 65’e yakin is makinasiyla yüzden fazla personelimizle zaten gece gündüz sahadayiz. Su ana kadar yaklasik 14 bin kilometre yolu kardan temizleyerek ulasima açtik. Vatandasimizin huzuru, ticareti, egitimi ve günlük hayatlarinin normal sartlarda devam etmesi lazim. Devlet olarak bizim asli vazifemizden bir tanesi de budur” dedi.

Vali Çakir, kis mevsimi boyunca 14 bin kilometrelik yol aginin kardan temizlediklerini ifade ederek, “Elbette ki bu karla mücadelenin bize ciddi bir mali faturasi var. Yani 14 bin kilometre az bir yol degil. Devlet olmanin geregi bu; vatandaslarimizin her sartta günlük hayatlarini aynen normal bir dönem gibi geçirmeleri, ticaretlerinden, ziyaretlerinden ve sosyal faaliyetlerinden en ufak sekilde mahrum kalmamalari noktasinda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bizim zaten bu görevimiz, bu görevi de geçmiste oldugu gibi bugün de yarin da insallah büyük bir ekip çalismasi içerisinde hep beraber yerine getirecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile