Vali Çelik Açiklamasi 'Takibi Yapilan Bagimli Bireylerde Kadina Siddet Orani Yüzde 70 Azaldi'

Vali Çelik Açiklamasi 'Takibi Yapilan Bagimli Bireylerde Kadina Siddet Orani Yüzde 70 Azaldi'

Alkol, madde ve kumar bagimliliginin siddeti tetikledigini kaydeden Kütahya Valisi Ali Çelik, bagimliligin tedavisiyle aile içi ve kadina yönelik siddetin önemli ölçüde önüne geçildigini söyledi.

Takip edilen 150 siddet vakasinin faillerinin bagimli bireyler oldugunun altini çizen Vali Çelik, “150 vakada; vaka bazli analiz, takip sistemi, zorunlu tedaviyle siddet orani yüzde 70 azaldi” dedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Yesilay Kütahya Subesinin çay davetini geri çevirmedi. Vali Ali Çelik, Il Jandarma Komutanligindaki iftarin ardindan Yesilay yönetimi ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

Vali Ali Çelik’in Yesilay ziyaretindeki gündemi aile içi ve kadina yönelik siddetle mücadele çalismalari ile bagimliliklarin siddet davranisi üzerindeki etkisi oldu.

"Siddet öyküsü bagimlilikla birlesiyor"

Siddetin ortaya çikmasini tetikleyen en önemli etkenin bagimliliklar oldugunun altini çizen Vali Ali Çelik, “Her hafta yaptigimiz aile içi ve kadina yönelik siddetle mücadele toplantilarimizda yakinen takip ettigimiz siddet öyküsüyle bagimlilik öyküsünün birlestigi 150’ye yakin siddet faili erkek var. Zorunlu tedavi ve diger tedavi yöntemleri de uygulandiginda takibini yaptigimiz 150 vakada kadina siddetin yüzde 70 civarinda azaldigini gördük. Periyodik olarak saglik tedbiri kararlari aldirip siddet faillerinin psikiyatrist ve psikologlarla görüsmelerini sagliyoruz. YEDAM da bu isin bir parçasi. Yesilay’in bu anlamda gayretine ihtiyacimiz var” diye konustu.



"Bagimliliktan kurtulmaya ikna ettiginiz her insan sayisi çok degerli"

Yesilay’in kadin gönüllülerine KADES uygulamasini indirip indirmediklerini de soran Vali Çelik, “Bazen çok talihsiz olaylarla karsi karsiya kalinabiliyor. Duamiz, temennimiz bu tarz olaylarin yasanmamasi ama hayatin gerçekligi içinde zorluklar var. Dolayisiyla KADES’i telefonlariniza indirir, tesvik de ederseniz çok mutlu oluruz” dedi.

Bagimlilikla mücadelede Yesilay gönüllülerinin özellikle de gençlerin örnek rol model olmalarinin önemine dikkat çeken Vali Çelik, “Gençlerimizin akranlarina verecegi tavsiye ve desteklerin madde bagimliligiyla mücadelede daha degerli olacagini düsünüyorum. Dolayisiyla gençlerimizin üniversitelerde, liselerde üstlenecegi rol modellik ve tavsiyeler çok degerli. Bireysel bir basari yok bu isin sonunda, elde ettiginiz her kazanim toplum yararina. Ulastiginiz, dokundugunuz, bagimliliktan kurtulmaya ikna ettiginiz her insan sayisi çok degerli” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile