Vali Dalli Açiklamasi 'Su An Itibariyle Yangin Kontrol Altinda, 42 Ya Da 43 Evimiz Yandi'

Vali Dalli Açiklamasi 'Su An Itibariyle Yangin Kontrol Altinda, 42 Ya Da 43 Evimiz Yandi'

Kastamonu Valisi Meftun Dalli, Tosya ilçesinde çikan yanginin kontrol altina alindigini belirterek, su anki belirlemelere göre 42 ya da 43 evin yandigini ve 10 ya da 15 büyükbas hayvaninda telef oldugunu kaydetti.

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yagcilar köyünde henüz belirlenemeyen nedenle baslayan yangin kisa sürede büyüyerek bitisiginde bulunan evlere de siçradi. Söndürme ve sogutma çalismalarinin halen devam ettigi bölgede ilk belirlemelere göre 42 ya da 43 ev tamamen yanarken, 10 ya da 15 büyükbas hayvanda telef oldu. Rüzgarinda etkisiyle büyüyen yanginda mutfak tüpleri de adeta bomba gibi patladi.

Yangini gören vatandaslarin ihbari üzerine köye çok sayida itfaiye ve arazöz ekibi sevk edildi. Çankiri, Çorum gibi bölge il ve ilçelerden de gelen destekler ve Ankara’dan iki helikopterin söndürme çalismalarina katildigi yangin yaklasik 5 saatlik bir çalismanin ardindan kontrol altina alinabildi.

Yangin sonrasinda Kastamonu Valisi Meftun Dalli, yangin yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekiplerden çalismalar hakkinda bilgiler alan Vali Dalli, "Öncelikle geçmis olsun diyoruz. Tosya ilçemize bagli Yagcilar köyündeyiz. Köyümüz ilçe merkezine 20 kilometre uzaklikta bulunuyor. Bugün saat 15.20 siralarinda gelen ihbar üzerine hem Tosya ilçemizden hem Ilgaz, Osmancik, Kargi, Iskilip ilçelerimizden gelen itfaiye araçlarimiz ve arazözlerimiz, en hizli sekilde yangina müdahale etmeye çalistilar. Daha sonra Ankara’dan iki helikopterimiz gelerek yangin söndürme çalismalarina katildilar. Muhtarimizin ve köylülerimizin bizlere verebildigi bilgilere göre burada 230 hane bulunuyor. Bunlardan 42 veya 43 tanesi yanmis durumda. Su an itibariyle yanginin kontrol altina alindigini söyleyebiliriz. Baska bir yere sirayet etme durumu su anda kalmadi. Sükür can kaybimizin ya da kayiplarimiz artmasi ihtimali su an için yok. Evlerimiz bosaltildi, vatandaslarimiz evlerinden zamaninda çikmislar. Sayi henüz netlesmedi ama 10 ya da 15 civarinda hayvanin telef oldugunu kendileri belirtiyorlar. Yarin yapacagimiz çalismalarla daha net rakamlar ortaya çikacaktir. Allah beterinden esirgesin. Içisleri Bakanimizin talimatlari üzerine AFAD baskanimizda bizleri aradi. Vatandaslarimizin her türlü ihtiyaçlari gideriliyor. Köyümüz büyük bir köy, birbirlerine yardimci olmuslar. Gece konaklama ya da yeme içme ihtiyaçlari Kaymakamligimiz basta olmak üzere sivil toplum kuruluslarimiz tarafindan su anda giderilmis durumda. Yarindan itibaren AFAD Il Müdürlügümüz hasar tespit çalismalarini yapacaklar. Genel afet çerçevesinde oldugu için vatandaslarimizin evleri belirli bir süreç içerisinde yapilacak. O zamana kadarda yarin bölgeye gönderilecek konteynirlarla isteyenlerin, ihtiyaci olanlarin barinma soranlarini konteynirlarimizda insallah gidermis olacagiz. Allah beterinden esirgesin, su an itibariyle yanginin neden çiktigina dair bir bilgi yok ama içerisinde oturulan bir evden yanginin çiktigi söylendi. Arkadaslarimiz teknik incelemelerini yaptiktan sonra daha net bir bilgi yarin ortaya çikacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile