Vali Memis Ile Belediye Baskani Sekmen Kasket Takip Yelek Giyerek Patates Hasadi Yapti

Vali Memis Ile Belediye Baskani Sekmen Kasket Takip Yelek Giyerek Patates Hasadi Yapti

Erzurum’un Pasinler ilçesinde Vali Okay Memis ile Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen patates ve ayçiçegi hasadi yaparken kasket takip yelek giyindi.



Erzurum’un Pasin Ovasi’nda patates, ayçiçegi ve misir hasadi dönemi basladi.

Çiftçiler büyük emek verdikleri tarlalarinda hasat sevinci yasarken, Erzurum Valisi Okay Memis ve Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen çiftçilerin sevincine ortak oldu. Tarlaya girmeden kasket takip yelek giyen Vali Memis ile Baskan Sekmen, çizmelerini giydikten sonra ellerine çuval alip patates topladi. Traktörle tarlada hasat yapan Vali ve Baskan ellerine eldiven takarak ürünlerin hijyen ortaminda toplanmasini sagladi.

Vali Okay Memis burada yaptigi açiklamada, “Muhtesem bir yer olan Pasin Ovasi’nda bulunuyoruz. Burada tarih var, doga var, muhtesem cografya var, muhtesem bir de tarim alanlari var. Bizans’a galip geldigimiz ovada bulunuyoruz. Özelligini kaybetmemis bir topragimiz var, topragin mineral yapisi çok yüksek, Türkiye’de 81 il içerisinde tarim ve hayvanciliga en fazla yatirim yapan alanda bulunuyoruz. Yasanilan kurakliga ragmen Erzurum bölgesinde yeni bir tohum cinsini denedik, bu cins Arizona cinsi, Pasin Ovasi’nda 90 bin ton patates üretimi yapilacak, Erzurum geneli olarak ise 100 bin ton hasat yapilmasini bekliyoruz” dedi.



Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise “Belediye olarak yeni yasa ile birlikte belediyeler belediye hizmetleri ile degil, o sehrin imkanlarini degerlendiren, huzurunu saglayan bir anlayis bulunuyor. Çiftçilerimize belediye olarak her türlü destegi sagliyoruz, saglamaya devam edecegiz.” diye konustu.



Patates hasadini gerçeklestiren protokol daha sonra Pasinler Ovasi’nin baska bir bölgesinde ekimi yapilan ayçiçegi hasadini gerçeklestirdi.

Programa Erzurum Valisi Okay Memis, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Horasan Kaymakami Burak Derlioglu, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ilker Simsek, Tarim Orman Il Müdürü Osman Akar ve çiftçiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile