Van Büyüksehir Belediyesi 300 Diyabetli Çocuga Cihaz Hediye Etti

Van Büyüksehir Belediyesi 300 Diyabetli Çocuga Cihaz Hediye Etti

Van Büyüksehir Belediyesi kentte bulunan 300 Tip-1 diyabet hastasi çocuga seker ölçüm cihazi ile 7 bin sensör hediye etti.

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi öncülügünde, Il Milli Egitim Müdürlügü ile Il Saglik Müdürlügü isbirligiyle sürdürülen proje çerçevesinde kent genelindeki ilkokullarda ’Tip-1 Diyabet’ konulu seminerler düzenlendi.

Düzenlenen seminerlerle ögretmenlere diyabetli çocuklarin okulda geçirebilecekleri ataklar konusunda ilkyardim bilgileri verilirken, kentte bulunan diyabetli çocuklarin ailelerine de ulasilarak seminerlere katilimlari istendi. Yapilan bilgilendirici seminerlerin ardindan tespiti yapilan 300 diyabetli çocuk için Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan sensörlü seker ölçüm cihazi alinarak ailelere teslim edildi. Birçok aile bugüne kadar maliyeti nedeniyle alamadigi cihazlari kullanmaya baslamasiyla birlikte büyük bir rahatliga kavusurken, çocuklar ise canlari yanmadan degerlerine aninda kolay bir sekilde bakabiliyor.

“300 ailemize ölçüm cihazi ile 7 bin sensör hediye ettik”

Sensörlü seker ölçüm cihazi hediye edilen Tutal ailesini ziyaret eden Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Selma Biçek, ölçüm cihaziyla birlikte ailelerin çocuklarinin degerlerine onlarin canini yakmadan rahatlikla ulasabildigini belirterek, projenin birçok çocugun hayatina dokundugunu söyledi.

Biçek, “Diyabetli aileler bize gelip sorun ve sikintilarini anlattilar. Biz de hemen onlara yardimci olabilmek için gerekli çalismalari baslattik. Valimiz ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ozan Balci’nin talimatlariyla çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. Projeyle birlikte seminerler düzenleyip 300 aileye ölçüm cihazi ile 7 bin sensör dagitimi yaptik. Bu cihazlar özelikle annelere, okullarda ise ögretmenlere büyük kolaylik sagladi. Bu cihazlar pahali oldugu için birçok aile alamiyordu. Yapilan projeden ailelerimiz çok memnun, bizler de ailelerimizin mutluluguna ortak oldugumuz için çok sevinçliyiz” dedi.



“Artik çocuklarimizin cani yanmiyor”

Oglunun 5 yil önce diyabet tanisi aldigini belirten 3 çocuk annesi Sultan Tutal da, “Diyabeti ilk tanidigimizda, diyabetle ilgili hiçbir sey bilmiyorduk. Evde, okulda seker ölçümünü parmak delerek yapiyorduk. Bu süreçte hem oglum hem ben baya zorlandik. Bazen oglum için saatlerce okulda kaliyordum. Çok sükür valimiz sesimizi duydu. Ekonomik olarak ulasamadigimiz bu cihazlarin bize ulasmasi için yardim etti. Valimiz sayesinde seker ölçüm cihazimiz alarak kullanmaya basladik. Cihazla birlikte hayatimizda hem maddi hem de manevi yönden büyük degisiklikler oldu. Artik parmak delmiyoruz, çocuklarimizin cani yanmiyor. Allah devletimizden ve valimizden razi olsun” dedi.

13 yasindaki diyabet hastasi Mert Tutal ise önceden ölçüm yapabilmek için parmagini delmek zorunda kaldigini belirterek, “Bu da canimi çok yakiyordu. Simdi sensör sayesinde anlik ölçüm yapabiliyorum. Aileme ve ögretmenime ölçtügüm degeri yine ayni anda söyleyebiliyorum. Cihaz birçok konuda hayatimizi kolaylastirdi hem de parmak acilarindan kurtuldum. Herkese çok tesekkür ederim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile