Van'da '1. Akdamar Badem Çiçegi Foto Safari' Maratonu Basliyor

Van'da '1. Akdamar Badem Çiçegi Foto Safari' Maratonu Basliyor

Van Büyüksehir Belediyesi, Van Valiligi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü 24-26 Nisan 2022 tarihleri arasinda ‘1. Akdamar Badem Çiçegi Foto Safari’ isimli fotograf yarismasi düzenleyecek.

Akdamar Adasi’nin tarihi, kültürel ve dogal zenginligini ilkbaharin gelisiyle birlikte açan badem çiçeklerinin büyüleyici görüntüsünü ulusal ve uluslararasi alanda tanitimini saglamak amaciyla Van Büyüksehir Belediyesi, Van Valiligi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü organizasyonunda fotograf yarismasi yapilacak. 24-25-26 Nisan tarihleri arasinda Akdamar Adasi ve Anit Müzesi’nde düzenlenecek olan 1. Akdamar Badem Çiçegi Foto Safari fotograf maratonu yarismasinda fotograf sanatçilari adanin tüm güzelliklerini fotograflayabilecekler.

Birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL. ödülünün verilecegi yarismanin seçici kurul jüri üyeligini fotograf sanatçilari Ali Ihsan Öztürk, Musa Talasli ve Murat Cacim yapacak.

Foto Safari kayitlarinin 24 Nisan 2022 tarihi saat 08.00’dan itibaren Akdamar Adasi’nda kurulacak olan “Foto Safari Kayit Masasinda” yapilacak olan etkinlik, 24-25-26 Nisan 2022 tarihleri arasinda sürecek. Foto Safariye katilacak fotograflarin bu tarihlerde çekilmis olmasi gerektigi açiklanirken, belirlenen tarih ve saatler disinda çekilen fotograflarin kabul edilmeyecegi, fotograf üzerinde bulunan tarih ve saatin esas alinacagi belirtildi.

Her katilimcinin en fazla 5 (bes) adet sayisal, renkli fotografla yarismaya katilabilecegi belirtilirken, fotograflarin RAW/NEF ve JPEG formatinda 300 dpi çözünürlükte, orijinal boyutunda, RAW formati ayri JPEG formati ayri klasörlerde olacak sekilde dijital ortamda teslim edilmesi gerektiginin alti çizildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile