Van'da Soguk Havaya Ragmen Açik Oto Pazari Araçlarla Doldu

Van'da Soguk Havaya Ragmen Açik Oto Pazari Araçlarla Doldu

Van’da ikinci el araç fiyatlarinda düsüs devam ederken, Tusba ilçesindeki ikinci el açik oto pazari ise kisin soguk havaya ragmen araç almak ve satmak isteyen vatandaslarla dolup tasti.

Ülke genelinde 2023 yilinin son dönemlerinde sifir model araçlarin satisa çikarilmasi ikinci el otomobil fiyatlarinin düsmesine neden oldu. Yasanan bu düsüsten dolayi aracini satmak isteyen vatandaslar, kentteki ikinci el açik oto pazarina akin etti. Cumartesi gününde büyük bir yogunluk yasanan pazarda, bazi araçlarda fiyat düsüsünün devam ettigi, bazi araçlarda da fiyatlarin sabit kaldigi dikkat çekti. IHA muhabirine konusan Orhan Özyer isimli araç saticisi, fiyatlarin yüzde 20-30 civarinda düstügünü belirtti.

Pazarin kalabalik olmasina ragmen satislarin da düsük oldugunu ifade eden Özyer, “Satislar oluyor ama bu düsük bir düzeyde oluyor. Araçlarin durumuna göre fiyatlarda bir düsüs var. Su an biraz da kis sartlari oldugu için millet araca yönelmiyor. Tahmin edersem nisan ve mayis gibi tekrar yükselise geçebilir” dedi.



“Sifir araçlarin piyasaya çikmasi fiyatlari biraz düsürdü”

Mehmet Özyerli isimli bir diger vatandas da pazarda daha önce böyle bir yogunlukla karsilasmadigini dile getirerek, “Van’da ticaretin dönmesi bir istihdam saglayacaktir. Buraya gelen arkadasimizin çogu da uygun araç pesindedir. Çogu da galerici sistemiyle çalisiyor. Alici az ama fiyat soran çok. Bu aylarda sifir araçlarin piyasaya çikmasi tabii ki fiyatlari biraz düsürdü. Ileriki süreçte taslar yerine oturacaktir diye düsünüyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile