Van Gölü Aktivistleri, Inci Kefali Nöbeti Tuttu

Van Gölü Aktivistleri, Inci Kefali Nöbeti Tuttu

Van’in Ercis ilçesindeki balik bendine gelen Van Gölü Aktivistleri Dernegi üyeleri, inci kefali göçüne dikkat çekmek için çöp toplayip, nöbet tuttu.

Van Gölünde yasayan inci kefali göçüne dikkat çekmek isteyen Van Gölü Aktivistleri Dernegi üyeleri, Ercis ilçesindeki balik bendini ziyaret etti. Burada bir açiklamada bulunan Van Gölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel, “Van Gölünde yetisen inci kefali; neslini devam ettirmek için nisan ve temmuz aylari arasinda Van Gölü’nden tatli sulara zorlu bir göç gerçeklestirerek, yumurtalarini birakip tekrardan Van Gölü’ne dönüyor. Biz burada inci kefaline dikkat çekmek istiyoruz. Bizler eger baligimizi üç ay boyunca korursak, dokuz ay boyunca da yiyecegiz ve saglikli olacagiz. Bu anlamda bize destek olan kurumlara, Tatvan, Van, Ercis ve çevre ilçelerden gelen gönüllülere, Ercis Kaymakamligi, Ercis Cumhuriyet Bassavciligi ve Ilçe Jandarma Komutanligi ile basin mensuplarina çok tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Yardimcisi Orhan Emen ise amaçlarinin inci kefalinin kaçak avlanmasinin önüne geçmek oldugunu belirterek, “Bizlerde bu anlamda hem nöbet tutup, hem de buradaki çöpleri temizliyoruz” ifadelerini kullandi.

Dernek üyesi Leyla Helvaci da, “Buraya gelis amacimiz, baliklarin saglikli bir sekilde göç etmesine yardimci olmaktir. Çünkü baliklar akarsuyun tersine yüzerek yumurtalarini birakip tekrar göle geri dönüyorlar. Bu sayede de neslinin devamini sagliyorlar. Temiz bir çevre ve temiz bir doga için buradaki çöpleri temizliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile