Vatandaslar Sifayi Aktarda Ariyor

Vatandaslar Sifayi Aktarda Ariyor

Gaziantep’te soguk havalarin etkisiyle hastaliklardan korunmak isteyen vatandaslar, bitki çayi almak için aktarlara akin etti. Kis çaylarini tercih eden vatandaslar, ihlamur, ada çayi, zencefil, tarçin, kusburnu, kekik, nane, limon gibi bitkilerle hazirlanan karisimlara yogun ilgi gösteriyor.

Gaziantep’te aktarcilik yapan Bülent Bilici, kis çaylarinin bagisiklik sistemini güçlendirdigini, soguk alginligi, grip, öksürük, bogaz agrisi gibi rahatsizliklara iyi geldigini, ayrica stresi azalttigini ve rahatlatici etkisi oldugunu söyledi.

Bilici, kis çaylarinin paket fiyatinin 40 TL’ye satildigini ve vatandaslarin damak zevkine göre degisiklik yapabildiklerini belirtti.

Gaziantep’te kis çayi almak için aktara gelen vatandaslar ise dogal çaylarin hem lezzetli hem de saglikli oldugunu, hastaneye gitmemek için bu çaylari içtiklerini, ayrica evde kendilerinin de bitkilerden çay yapabildiklerini ifade etti.



“Karisimlarimiz ile sifa oluyoruz”

Gaziantep’te 30 yildir aktarcilik yapan Bülent Bilici, kis aylarinda dogal içeceklerin sifa deposu oldugunu belirterek, “Havalarin sogumasiyla tabi biraz öksürük olsun, grip vakalari olsun haliyle artti. Bu taleple alakali bize müsterilerimiz çok sik gelmeye basladi.

Biz de burada yaptigimiz karisimlarimiz ile onlarin derdine sifa oluyoruz. Kis çaylarini ayarliyoruz, karistirip müsterimize veriyoruz. Müsterilerimiz ise cezveye veya daha büyük bir kazan tarzinda kapta demleyip içiyorlar. Bu da vatandaslarimiza soguk alginligiyla alakali, griple alakali sikintilarda yardimci oluyor. Hastaligi daha çabuk atlatmis oluyorlar” dedi.



“Talep su an çok yogun”

Kis çaylarina talebin çok fazla oldugunu belirten Bilici, “Talep su an çok yogun. Haliyle bir haftaya sonra biraz daha havalarin sogumasiyla birlikte isletmemizde kis çaylarina olan ilgi daha da hizlanir. Vatandaslarimiz hasta olmasin diye burada bekliyoruz. Tabi hasta olmalarini istemiyoruz ama sükür ki çare var. Bunlarla ilgili taleplerini karsilayip onlari insallah bir nevi de sagligina kavusulmaya çalistiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Iltihap kurutma özelligi var”

Kis çaylarinin faydalarina deginen Bilici, “Kis çaylari, soguk alginligina, öksürükle alakali sikintilara, cigerle ilgili sikintilara çok iyi geliyor. Içtigi zaman vücudu terletip bir an önce rahatsizligi üzerinden atip sagligina kavusmasini sagliyor. Bizim kattigimiz ürünlerde iltihap kurutma özelligi de var. Bir de karabiber katiyoruz. Karabiber üst solunum yollarini biraz yakarak oradaki iltihabi yok ediyor. Burada dutumuz var, vücudun genelinde olan iltihapla alakali sikintilara çok iyi geliyor. Diger kattigimiz ihlamur, tarçin onlari da kattigimiz zaman bunlarin birlesimi vücuda bir serum etkisi yapip kisiyi daha hizli sekilde normal hayatina kavusturmasina yardimci oluyor” seklinde konustu.



“Ilaç kullanmak istemeyenler bizi tercih ediyor”

Kimyasal ilaç kullanmak istemeyen vatandaslarin aktarcilara yogun ilgi gösterdigini aktaran Bilici, “Genelde müsterimiz ilk geldigi zaman ilk talebi vücuduma kimyasal almak istemiyorum oluyor. Biraz geç iyileseyim ama kimyasal almayayim tarziyla çok karsilasiyoruz. Daha eski, geleneksel müsterilerimiz var, ilaç kullanmayi çok sevmeyen müsterimiz var. Artik gençlerimiz de geliyor. Z kusagi dedigimiz onlar da tabii anne, babadan, dededen gördügü sehirlerle onlar da yine bir talepte bulunuyorlar. Bizde elimizden geldigince kendi engin bilgilerimizle kendileri yardimci olmaya çalisiyoruz. Fiyatlar haliyle biliyorsunuz piyasanda bir yükselme olayi var” ifadelerini kullandi.

Fiyatlari hakkinda da bilgi veren Bilici, “Elimizden geldigince böyle sürüm seklinde satiyoruz ve kis çayi karisiminin paketi ortalama 40 TL civarinda” seklinde konustu.



“Hemen hemen her gün tüketiyorum”

Dogal yöntemlerle sagligini korumaya çalisan müsteri Asena Tatar, “Kis çayi çok güzel, rengi de çok güzel. Sagligimiz için çok güzel. Öksürüge çok iyi geliyor. Kisimizin vazgeçilmez geçilmez çaylarindan biri. Biz çok seviyoruz. Hemen hemen her gün tüketiyorum. Nefes darligina iyi geliyor. Dinamik olmamizi sagliyor ve Soguk alginligi sürecinde daha rahat oluyoruz. Kis çayini içtigim zaman gece daha rahat yatiyorum” dedi.

Bir diger müsteri Lütfiye Kökçü ise “Genellikle Ihlamur, tarçin, papatya çayi ve zahter tüketiyoruz. Insanlara bitkisel çaylar içmelerini tavsiye ederim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile