Yabancı Stajyerlerden Yararlanmak İsteyen Firmalara Çağrı

Yabancı Stajyerlerden Yararlanmak İsteyen Firmalara Çağrı

Uluslararası Öğrenci ve Eğitim Organizasyonu (AIESEC), yeni pazarlara girmek isteyen işadamlarına, düşük bir maliyetle yabancı stajyer çalıştırma imkanı sağlıyor.

AIESEC Adana Şubesi İletişim Direktörü Burcu Büyükyenigün, üniversite öğrencileri tarafından yönetilen ve günümüzde uluslararası işbirliğini ve anlayışı geliştirerek ülke ve toplumların gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen son derece önemli bir organizasyon haline gelen dünyanın en büyük öğrenci ve eğitim organizasyonu olan AIESEC'in üniversite öğrencilerine iş tecrübesi kazandırırken, Adana firmalarına da 107 ülkeden 8 bin 500 üniversite öğrencisini içeren global yetenek havuzu ile kaliteli yabancı stajyer imkanı sunduğunu söyledi.
Büyükyenigün eğitim, tecrübe ve insan kaynaklarına yapılan yatırımın, şirketlerin geleceği için en önemli proje olduğunun günümüzde tüm dünyada benimsendiği vurguladı. Uluslararası Staj Değişim Programı'nın, AIESEC'in 1948'den beri yürüttüğü en geniş çaplı program olduğunu belirten AIESEC İletişim Direktörü Burcu Büyükyenigün, "Bu program farklı kültürleri birbirine yaklaştırmayı ve bu kültürlerdeki üniversite öğrencilerine profesyonel iş tecrübesi kazandırmayı amaçlarken firmalara ihtiyaçlarını karşılayacak insan kaynağını da sunmaktadır" dedi.
İşyerlerine belirli sürelerle yabancı stajyer almaları konusunda Adanalı işadamlarına çağrıda bulunan Burcu Büyükyenigün şunları söyledi:
"Yeni pazarlara açılmak istiyor, fakat pazarı iyi bilen birini bulmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Çalıştığınız ülkelerle ticari ilişkilerinizi daha da geliştirmek mi istiyorsunuz? Çalışanlarınızın global bir bakış açısı kazanıp yabancı dillerini daha üst seviyelere taşımasını mı istersiniz? AIESEC, sizin için mükemmel adayı bulacaktır. Global yetenek havuzumuz, 107 ülkeden 8 bin 500 üniversite öğrencisini içerir. Tüm adaylar, değişik akademik arka plana sahiptir ve liderlik yeteneği, motivasyon, sonuç odaklılık ve inisiyatif kullanma yetisi gibi kriterlere göre seçilmişlerdir. Firmalara olan katkılarımız dış pazarlara açılma, araştırma ve geliştirme, insan kaynağı sağlama olarak sınıflandırırken faaliyetlerini; dış pazarlardaki fırsatları değerlendirmek için ilgili bölgede araştırma yapmak, herhangi bir konu ile ilgili araştırma yürütürken aynı zamanda bu konunun en iyi ele alındığı ülkeden insan kaynağı sağlamak, firma çalışanlarını geliştirmek, çalışanların verimini arttırmak ve bu çerçevede yabancı ülkelerden profesyonel iş gücü sağlamak şeklinde ifade etmişlerdir. Uluslararası yetenek havuzumuzdan bir stajyerle birlikte çalışarak, yüksek yetkinlik sahibi gençlere düşük maliyetle ulaşabilirsiniz."
AIESEC'in sunduğu yabancı stajyer imkanından yararlanmak isteyen Adanalı firmaların AIESEC Adana Kurumsal Stajlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İpek Şahin ile irtibat kurabilecekleri açıklandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile