Yabancı Yatırımcılar Konseyi, Nazarbayev Başkanlığında Çalışmalarına Başladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev başkanlığında Yabancı Yatırımcılar Konseyi Genel Kurul Toplantısı çalışmalarına başladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev başkanlığında Yabancı Yatırımcılar Konseyi Genel Kurul Toplantısı çalışmalarına başladı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Nazarbayev ilk olarak genel kurula yeni katılan üyeleri tanıştırdı. Kazakistan’ın bağımsızlığının 20.yılında geldiği başarılara vurgu yapan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ülkede sağlanan siyasi istikrar sayesinde yabancıların Kazakistan’a yaptıkları yatırımların giderek arttığını söyledi. Kazakistan’ın 2015 hedefleri çerçevesinde sanayi kuruluşlarının modernizasyonunu hedeflediklerini anlatan Nazarbayev, Kazakistan sanayisinin geliştirilmesi ve dünyayla rekabet eder hale gelmesi için modernizasyonun şart olduğunu ifade etti.

-NAZARBAYEV’DEN YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Kazakistan’ın 2015 yılına kadar enerji alanında yapılacak modernizasyon ve yeni teknoloji alımlarına 7 milyar dolar ayrıldığını dile getiren Nazarbayev, yatırımcıları Kazakistan’ın modernizasyonu için yatırım yapmaya davet etti. Kazakistan’ın ekonomisinin daha sağlam ve gelecek vaat etmesi için sadece hazır teknoloji transfer etmenin yetmeyeceğini belirten Nursultan Nazarbayev, dünyanın önde gelen şirketlerinden açılan araştırma merkezlerine gönderecekleri uzmanların Kazakistan’ın gereksinimlerine uygun personeli hazırlayacaklarını vurguladı.

Toplantıda; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Thomas Mirov, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Polonya eski Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski, İtalya eski Başbakanı Romano Prodi ve Avusturya eski Başbakanı Alfred Gusenbauer’in de birer konuşma yaptı. Başkent Astana‘daki Uluslararası Nazarbayev Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya çok sayıda iş adamı katıldı.

Dünyanın önde gelen yatırımcıları, Kazakistan’ın 2020 programı çerçevesinde hazırlanan ve 84 bin kişiye iş imkanı sağlayacak 250 projenin hayata geçirilmesini ele alacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile