Yalova Belediye Baskan Vekili Tutuk Açiklamasi 'Herhangi Bir Su Kesintisi Yapma Ihtiyaci Duymayacagiz'

Yalova Belediye Baskan Vekili Tutuk Açiklamasi 'Herhangi Bir Su Kesintisi Yapma Ihtiyaci Duymayacagiz'

Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, kenttin içme suyu ihtiyacini karsilayan Gökçe Baraji’nda yüzde 20’lere kadar düsen doluluk oraniyla ilgili endise edilecek bir durum olmadigini belirterek, “Herhangi bir su kesintisi yapma ihtiyaci duymayacagiz” dedi.

Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki bir otelde basin mensuplariyla bir araya geldi. Burada yapilan ve yapilacak çalismalar hakkinda açiklamalarda bulunan Tutuk, yaklasik 1 aylik suyu kaldigi söylenen Gökçe Baraji’yla ilgili endise edilecek bir durumun olmadigini söyledi.

Tutuk, bu süreçte herhangi bir su kesintisine gidilmeyecegini belirterek söyle konustu:

“Mevcut suyu düsünün arkadaslar, 5 milyon metreküp. Eger hiç su gelmezse, derelerimizden de su gelmezse, Kurtköy’deki 2 dere ve yeni mahallenin derelerinden su gelmezse 30 gün. Onun için ben inaniyorum ki, barajimizda çok rahat bu susuzluk dönemini geçirecegiz. Herhangi bir su kesintisi yapma ihtiyaci duymayacagiz. Su anda barajimizda seviye düsmüyor. Evet yüzde 20’ye düstük ama yüzde 10’a düsmez kolay kolay. Ayi bir çikartalim Allah’in izniyle ben inaniyorum ki, mart ayinda kapaklarini açacagiz.”

25 milyon metreküplük yeni baraj

36 milyon metreküp kapasiteli mevcut Gökçe Baraji’nin yaninda 25 milyon metreküplük Gökçe 2 Baraji’nin yapilacagini da ifade eden Tutuk, “Yeni baraj 5 yillik yatirim programina aldirdik. Tarim Bakanimiz Yalova’ya geldiginde talimatlari verdi. Oranin zemin etütleri, altyapisi tamamlandiktan sonra 5 yil içinde Gökçe 2 Baraji’miz da devreye girecek. Yaklasik 60-70 milyon metreküplük kapasite bize 50 yil yeter” dedi.



Ana ishale hatti yenileniyor

500 milyon liralik yatirimla ana ishale hattinin da yenilenmeye basladigini anlatan Tutuk, “Yüzde 20 ana ishale hattinda kaçak var. 1999 depreminde 26 yerden parçalanmis. Artik boru hattinin nereden kaçirdigi da belli degil. Toprak altinda 70 kilometrelik hatti yeniliyoruz. Hayati önem tasiyor. Burada da tasin altina elimizi koyduk. Su anda 3-4 kilometrede. Çalismalar hizli bir sekilde gidiyor” ifadesini kullandi.

Kentsel dönüsümde yüzde 85 anlasma orani

Yalova’nin en önemli sorunlarindan olan kentsel dönüsümde önemli çalismalar yaptiklarini anlatan Tutuk, “Baglarbasi Mahallesi’ndeki kentsel dönüsüm yillardir konusuluyordu . Hiç kimse buraya kadar getirememisti. Çalisanlardan Allah razi olsun. Biz bunu basardik. Oradaki bütün hak sahipleriyle tek tek meclis salonumuzda görüstük. Arkadaslara tek tek bu projenin basarili olacagina ikna ettik. Yüzde 85 oraninda anlasma yaptik. Bu Türkiye’de bir rekor” diye konustu.

Tutuk, martta bölgede santiyeler kurularak yeni binalarin yapimina baslanacagini da kaydetti.

Tutuk, merkezdeki 5-6 katli binalarin da dönüsümünün yolunu açtiklarini söyledi.



Çevre yolu trafik sorununu yüzde 50’sini çözecek

Yalova Güney Çevre Yolu Projesi çerçevesinde 18 uygulamasi yaparak 6 kilometrelik yol koridorunu açtiklarini ifade eden Tutuk, projenin 5 yillik yatirim programinda oldugunu anlatti. Karayollariyla bir protokol yapacaklarini belirten Tutuk, sunlari kaydetti:

“2023’te ihalesinin yapilmasi için israrci olacagiz. Su anda ihalesini yapmakta bir engel gözükmüyor. Bakanligimiz ve karayollarinin bir yatirimi. Biz sadece yapilmasi konusunda israrci oluyoruz. Zaten 5 yil içinde yapilmak zorunda. Bunun üzerinden de 1-2 yil geçti. Dolayisiyla ben inaniyorum ki 2023 yilinda eger o yol ihalesi olup yapabilirse Çinarcik, Armutlu, Termal, Tesvikiye’den gelen tüm araçlar oradan Bursa yoluna dogrudan baglanacak. Bu Yalova sehir içindeki trafik sorununun yüzde 50’sini çözecek. Çok önemsiyor ve istiyoruz.”

Tutuk, etkinlik sirasinda telefon ile KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ile görüserek Yalova’ya davet etti. Tatar da Yalova’ya gelecegini söylerken gazetecilerin de günlerini kutladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile