Yamaç Parasütü Tutkunlari ALKÜ'de Bulustu

Yamaç Parasütü Tutkunlari ALKÜ'de Bulustu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ), Hava ve Doga Sporlari Toplulugu tarafindan düzenlenen Gökyüzü Bulusmalari-1 isimli söyleside, Türk Hava Kurumu’ndan usta isimler “Her Yönüyle Yamaç Parasütü” konusunu ele aldi.

Türkiye’nin en iyi yamaç parasütü uçus sahalarina sahip Alanya’da bulunan ve bu alandaki çalismalarini hizla yürüten Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), yamaç parasütünün usta isimleri ile meraklilari bir araya geldi. ALKÜ Hava ve Doga Sporlari Toplulugu tarafindan ALKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda yapilan Gökyüzü Bulusmalari-1 isimli söyleside “Her Yönüyle Yamaç Parasütü” konusu konusuldu. Söylesiye Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Kiliç, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüs, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Isik Bayraktar, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.



Uzmanlar yamaç parasütünü anlattilar

Danismanligini Doç. Dr. Yasemin Yalçin’in yürüttügü ALKÜ Hava ve Doga Sporlari Toplulugu ve Türk Hava Kurumu is birligiyle gerçeklesen söyleside, Türk Hava Kurumu Yamaç Parasütü Ögretmen Pilotlari ve milli sporcular; yamaç parasütü ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatti. Söyleside THK Kidemli Ögretmen Pilot Ali Zaimoglu, THK Ögretmen Pilot Ömer Faruk Karaoglan, THK Ögretmen Pilot Bora Soylu, THK Ögretmen Pilot Naime Yürekli ve YP Mesafe Millî Sporcusu Adem Berk Aksoy bilgi ve tecrübelerini aktardi.

ALKÜ Hava ve Doga Sporlari Toplulugu tarafindan yamaç parasütü etkinlikleri yapildigina dikkat çekerek söyleside söz alan Dekan Prof. Dr. Güngörmüs, “ALKÜ olarak sehrimizin en gözde aktivitelerinden birisi olan yamaç parasütü etkinligine en iyi katkilari sunmaya çalisiyoruz. ALKÜ, yamaç parasütü alaninda Türkiye’nin en önde gelen üniversiteleri arasinda bulunuyor. Pilot egitmen olanlarin birçogu ayni zamanda ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesinin ögrencisidir. ALKÜ’nün yamaç parasütü ilgisine basta Rektörümüz Sayin Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan ve üniversitemizin ailesi de büyük destek veriyor. Her zaman moral ve motivasyonumuzun yüksek olmasiyla daha güzel islere ve projelere imza atacagiz” dedi.

Hava ve Doga Sporlari Toplulugu Danismani Doç. Dr. Yasemin Yalçin da ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan’a destekleri için tesekkür ederek çalismalarinin ve projelerinin katlanarak devam edecegini belirtti.

Yalçin, “Bizler 2017’den beri topluluk olarak üniversitemizin içinde ve disinda faaliyetler gösteriyoruz. Toplulugumuz tiyatro ve model uçak kurslarini zaten düzenliyor. Daha baska etkinliklerde sizleri yeniden aramizda görmek isteriz” seklinde konustu.

Yamaç parasütü ile ilgili merak edilen konularin detaylariyla konusuldugu söylesi sonunda çekilis ile 4 ögrenciye yamaç parasütü tandem uçus hediye edildi. Söylesi sonunda heyet tarafindan yamaç parasütü egitmen pilotlarina ve millî sporculara hediye ve tesekkür belgesi takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile