Yamaçevler Projesi Yenimahalle Belediyesi'ne Ödül Getirdi

Yamaçevler Projesi Yenimahalle Belediyesi'ne Ödül Getirdi

Yenimahalle Belediyesi’nin ilçenin son gecekondu bölgesi için hayata geçirdigi Yamaçevler Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projesi, En Iyi Sosyal Dönüsüm Projesi ödülüne layik görüldü.

Yenimahalle Belediyesi’nin ilçede son gecekondu bölgesi Yamaçevler için hayata geçirdigi Yamaçevler Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projesi ödül getirdi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Kentsel Dönüsüm ve Sehircilik Vakfi (KENTSEV) isbirligi ile düzenlenen 7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüsüm Kongresi’nde proje, ‘En Iyi Sosyal Dönüsüm Projesi’ ödülüne layik görüldü.

Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, bu yil "Çevresel Sürdürülebilirlige Dayali Kentsel Dönüsüm ve Akilli Sehirler" ana temasiyla Istanbul’da gerçeklesen kongrede ödülü Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Baskani Avukat Ali Yüksel’in elinden aldi. Yasar, “Yamaçevler Yenimahalle’de kalan son gecekondu bölgesi, orayi da modern ve hemserilerimize yakisir bir hale getirdigimizde Yenimahalle çarpik kentlesmeyi tarihe gömmüs bir ilçe olacak” dedi.

Yasar, söyle devam etti:

“2009 tarihinde göreve geldigimizde Yenimahalle’de 25 bin gecekondu bulunuyordu. Mehmet Akif Ersoy, Macunköy ve Pamuklar mahallelerimizde yaptigimiz kentsel dönüsümlerle ilçemizde çarpik kentlesmeye son vermek için araliksiz çalistik. Yamaçevler Projemiz bölgemizdeki son gecekondu bölgesi. Burada da gecekondu yikimlarini yaptik, yaklasik 110 tane gecekondumuz kaldi. Dönüsümü o bölgede yillarca oturmus, çamurunu topragini, altyapi sorunlarini yasamis hemserilerimizi üzmeden, magdur etmeden, onlarin yillarca oturduklari mahallelerine terk etmelerine neden olmadan yapmak istedigimiz için insan odakli kentsel dönüsüm çalismalari yürüttük. Yamaçevler’de oturan hemserilerimizin talebi üzerine kendi dönüsümlerini müteahhitler üzerinden yapmalarini saglamak üzere çalisma yaptik. Müteahhitlerin ilgisini çekmek amaciyla altyapi ve üst yapi çalismalarini baslattik.”

Yamaçevler Kentsel Dönüsüm Projesi’nin Yenimahalle için hayati önem tasidigini belirten Yasar, “Tek amacim Yenimahalle’de gecekonduyu tarihe gömmek. Burasi ilçemizin son gecekondu bölgesi. Bölgede bin 500 gecekondu hak sahibi bulunuyor. Vatandaslarimizla da görüsmelerimizi yaptik. Onlari bulunduklari yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. Simdi dagittigimiz tapularla bu bölgede tapusuz gecekondumuz kalmayacak. Bölgeyi müteahhitlere hazir hale getirmek için altyapi ve yol genisletme çalismalari araliksiz devam ediyor. 2016 tarihinde bu bölgede yasanan ve isin uzamasina neden olan bürokratik engellerin kaldirilmasi amaciyla Bestepe’ye giderek Sayin Cumhurbaskanimizi da bilgilendirdim ve bu konuda destek istedim. Sorunlar çözüldü ancak bu sefer de insaat sektörünün içinde bulundugu sikintilar nedeniyle müteahhitlerin bölgeye girmesi yavasladi. Ancak biz tüm hazirliklarimizi bitirmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Amacinin gecekonduyu tarihe gömmek oldugunu belirten Yasar, “Yamaçevler Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projesi, Yenimahalle’nin gelecegi için büyük önem tasiyor. Amacimiz vatandaslarimizi magdur etmeden modern, yasanilabilir ve sosyal bir semt olusturmak. Bölgede yasayanlar ile gerekli görüsmeleri yaptik ve sürekli irtibat halindeyiz. Yenimahalle’mizde baska gecekondu bölgesi kalmadi. Bu alanda altyapi çalismalarini da kisa zamanda tamamladigimizda, bölge müteahhitlerinden de olumlu dönüsler alacagimizi düsünüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile