Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor'' Projesi

Bayburt Üniversitesi tarafından yürütülen ve özellikle kent merkezi dışındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinin katılımının amaçlandığı ''Genç Bilim İnsanları Yaparak-Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor'' projesi, düzenlenen törenle tanıtıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'ndaki törene, Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Rektör Budak, yaptığı konuşmada, Bayburt'un az nüfuslu bir il olmasına rağmen eğitim konusunda ilk 10 sırada yer aldığını belirterek, ''Bu bizler için sevindirici, ancak milli eğitim-üniversite el ele vererek bunu nasıl daha üst seviyelere çekebiliriz, bunun yolunu aramalıyız. Burada genç bilim insanı yetiştirme açısından gerçekten en önemli konu farkındalık oluşturmak. Farkındalık da bu tür projelerle oluşur ancak'' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Doğan ise ilköğretim öğrencilerine yönelik yapılan projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Bakanlığımız da son yıllarda proje tabanlı çalışmalara ağırlık vermekte. Üniversitemizin de bu konuyu gündemine almış ve buna öğrencilerimizi dahil etmiş olması bizi son derece memnun etti. Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK ile Erzurum bölge çalışmalarında yaklaşık 6 eserimiz proje tabanlı çalışmalarda yer aldı. Bu benim eserim yarışmalarına yaklaşık 42 projeyle katıldık. Arpalı beldemizdeki projemiz Türkiye ikinciliği kazanarak Bayburt'un adından söz ettirdi. İnşallah bu çalışma da proje tabanlı düşünmeye, çalışmaya bir önayak olacak'' diye konuştu.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakcı ise TÜBİTAK'ın Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında desteklediği projenin amacının, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinin, öğrenen merkezli öğretim yaklaşımlarının kullanıldığı bir ortamda yaparak-yaşayarak ve eğlenerek etkin olarak katılacakları fen bilimleri ve matematik etkinlikleriyle fenin, matematiğin ve bilimsel bilginin doğasını anlamaları, ilgili konu alanlarında bilimsel kavramlar ve süreçleri hakkında bir farkındalık geliştirmek olduğunu kaydetti.

36 öğrencinin katıldığı proje, 15 Eylül'de sona erecek.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Yayıncı: Asena Akçay
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile