Yazar Uğur Koşar Dinleyicileri İle Birlikte Dua Etti

Yazar Uğur Koşar Dinleyicileri İle Birlikte Dua Etti

7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda bir söyleşi gerçekleştiren kitap yazarı Uğur Koşar, dinleyicilerle birlikte dua etti.

Son dönemin en gözde yazarlarından, kitapları yok satan Uğur Koşar, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Kitapseverlerin yoğun katılım gösterdiği konferansta Koşar, duadan ötesinin sığınmak olduğunu söyledi.

Uğur Koşar, sözlerine gelişim kitaplarındaki bencilliği okudukça çok üzüldüğünü söyleyerek başladı.

Koşar, ”Bizi uyutuyorlar, uyanık olalım. Allah’a dayanan Allah kafidir, Allah’tan başka dost yoktur. Başımıza bir musibet geldiğinde şöyle dua edelim: Allah’ım senden geldik, dönüşümüz sanadır. Başımıza gelen musibetin ardından hak ettiğimiz mükafatı ihsan eyle, bundan sonrasını bize hayırlı kıl” şeklinde dua edilmesi gerektiğini söyledi.



İnsanın zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Koşar, “İşte bizim burada amacımız Allah’ı bulup, onu yakalamaktır. Sıkıntı insanı deli de eder veli de eder. Kul sıkıntı çektikçe makamı yükselir. Şeytan hemen burada devreye girer, ‘Bak duan boşa gidiyor’ der. Dua müminin şeytana karşı silahıdır. Allah, Hz. Peygamber’e en büyük sıkıntıları verdi. Allah sevdiği kulları sıkıntı ile imtihan eder” dedi.

Duanın samimiyet olduğunu söyleyen Koşar, ”Duada ısrarcı olmak vardır. Duanın ötesi Allah’a bırakmak, sığınmaktır. Peygamber dualarında sığınmak vardır. Bizim peygamberimiz hep ümmetine dua etmiştir” dedi.

Uğur Koşar söyleşisini dinleyicilere yaptırdığı dua ile sona erdirdi. Koşar daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile