Yemen'in Marib Ilindeki Çatismalarda Iki Haftada Husilerden 76, Hükümet Güçlerinden 18 Kisi Öldü

Yemen'in dogusundaki Marib ilinde devam eden çatismalarda son 2 haftada Iran'in destekledigi Husilerden 76, hükümet güçlerinden 18 kisi hayatini kaybetti.

Hükümete bagli Altinci Askeri Bölge Esirler ve Tutuklular Komitesi Baskani Albay Yahya el-Hasir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Marib'de Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçlerine ait savas uçaklarinin havadan destekledigi hükümet güçleri ile Husiler arasinda çatismalarin yasandigini kaydetti.

Hasir, koalisyon uçaklarinin son iki haftada Husilere ait mevzilere düzenledigi hava saldirilarinda 76 kisinin öldügünü belirtti.

Komite Baskani Hasir, hükümet güçleri ile Husiler arasinda çikan çatismalarda da 18 askerin hayatini kaybettigini ifade etti.

Hasir, Husilerin 5 aydan fazla bir süreden bu yana ili ele geçirmek için Marib'e saldirilarini yogunlastirdigini ancak kayda deger bir kazanim elde edemedigini sözlerine ekledi.

Mesru hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanligi karargahini da barindiran Marib kentini ele geçirmek isteyen Husilerin son zamanlarda bölgedeki saldirilarinda artis yasaniyor.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile