Yeni Malatyaspor-Sivasspor Maçinin Ardindan

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay:'Oyundan kopmadik, mücadeleye devam ettik. En sonunda çok güzel bir gol bulduk' 'Bizim üzerimizde bir stres vardi, 5 maçlik bir gerginlik vardi. Onu atmamiz gerekiyordu. Onu attik, simdi bundan sonra daha rahat, daha kendine güvenli maçlar oynayacagimiza inaniyorum' Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz:'Kazanmak istedik ancak 10 maglup olduk, tabii ki üzgünüz'

Süper Lig'in 6. haftasinda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenen Demir Grup Sivasspor'un Teknik Direktörü Riza Çalimbay, oyundan kopmayip mücadeleye devam ettiklerini ve en sonunda çok güzel bir gol bulduklarini söyledi.

Çalimbay, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, bugün tek düsüncelerinin galibiyet oldugunu belirtti.

Riza Çalimbay, söyle devam etti:

"Galibiyetten baska bir sey düsünmüyorduk. Futbolda her maçi galibiyet diye düsünüyoruz ama maalesef tersi oluyor. Bugün tek düsüncemiz buradan 3 puanla ayrilmakti. Ona göre mücadele ettik. Maçin ilk yarisina baktiginizda hakikaten çok güzel pozisyonlar yakaladik, kontrataklarla ve hepsinde maalesef son paslarimiza dikkat edemedigimiz için de o pozisyonlari kaçirdik. Ama ikinci yari basladiginda yine biz oyundan kopmadik, mücadeleye devam ettik. En sonunda çok güzel bir gol bulduk. Bizim üzerimizde bir stres vardi, 5 maçlik bir gerginlik vardi. Onu atmamiz gerekiyordu. Onu attik, simdi bundan sonra daha rahat, daha kendine güvenli maçlar oynayacagimiza inaniyorum."

Hem Yeni Malatyaspor hem de kendilerinin güzel bir maç çikardigini dile getiren Çalimbay, "Gerçekten güzel bir lig maçi oldu, çok güzel mücadele oldu. Iki takim da kazanmak için oynadi. Kimse beraberligi düsünmedi. Maça gelenler için zevkli, güzel bir maç oldu. Biz kazandigimiz için mutluyuz. Bizim için bu çok önemliydi, dönüm maçiydi. Bundan sonra daha dikkatli oynayacagiz. Çünkü biz bundan önce hem Avrupa kupalari oynadik, hem lig oynadik. Herkesten önce sezonu açtik, herkesten daha fazla maç oynadik. Ondan sonra yorgunluk, sakatliklar bayagi bir çogaldi. O çalkantili dönemi yavas yavas atlatiyoruz. Simdi önümüzde Karagümrük maçi var, arkasindan Besiktas maçi var ve arkasindan da ara var. Bu ara bizim için çok iyi olacak. Hem sakat arkadaslarimiz gelecek, hem de biraz daha çalisacagiz. Arkadaslarimiz da dinlenecek ve ondan sonra da ligin yogunluk temposuna baslayacagiz. Bütün amacimiz geçen sezonki gibi yine Avrupa kupalarina katilmak. Onu da yapmak için ne gerekiyorsa yapacagiz." diye konustu.

- Irfan Buz: "Müsabakaya bakildiginda golü atan kazanir havasi vardi"

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Irfan Buz ise önemli bir müsabakaya çiktiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Kazanmak istedik ancak 1-0 maglup olduk, tabii ki üzgünüz. Özellikle ilk devre daha üstün oynayan taraf Yeni Malatyaspor'du. Pozisyonlarimiz vardi. Genel anlamda müsabakaya bakildiginda golü atan kazanir havasi vardi. Her iki taraf da mücadele etti. Bizim de direkten dönen bir topumuz var. Orada golü bulmus olsaydik daha evvel de sanirim müsabakayi biz kazanirdik. Ancak futbolun içerisinde olan seyler. Rakibimiz bizim duran bir topta adam paylasiminda sikinti yasadigimiz o zamana kadar sikinti yasamadigimiz pozisyonda, orada maalesef 3 oyuncu bostu, golü attilar ve müsabakayi kazandilar. Simdi bizim için önemli olan hemen bir reaksiyon göstermek. Cumartesi günü Antalya'da oynayacagimiz müsabakaya iyi hazirlanip orada cevabi vermek."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile