Yeni Tanistigi Kisiyi Darp Eden Cengiz Kurtoglu'nun Yargilanmasina Baslandi

Yeni Tanistigi Kisiyi Darp Eden Cengiz Kurtoglu'nun Yargilanmasina Baslandi

Dogum günü partisinde tanistigi kisiyi, sanatçi arkadaslarina hakaret ettigi iddiasiyla darp ve hakaret ettigi öne sürülen sarkici Cengiz Kurtoglu’nun yargilanmasina baslandi. Durusmada olay yerinde olan bir tanik, ‘’Kurtoglu müstekiyi uyararak, ‘ben masadayken sanatçi dostlarin hakkinda yanlis bir kelime kullanma’ diye rica etti’’ seklinde konustu.

Arkadasinin dogum günü partisinde tanistigi Mustafa Can’i, sanatçi olan arkadaslarina hakaret içerikli elestirilerde bulundugu iddiasiyla darp ve hakaret ettigi öne sürülen sarkici Cengiz Kurtoglu’nun yargilanmasina baslandi. Istanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz sanik Cengiz Kurtoglu’nun avukati Burcu Gündüz Battal ile müsteki Mustafa Can’in avukati Ismail Ugurlu hazir bulundu.

Müstekinin sanatçilarla ilgili tahrik edici konustugundan Kurtoglu’nun sinirlendigini anlatti

Durusmada tanik olarak dinlenen Hüseyin Yagiz Kaya, olay günü dogum günü partisinde ayni masada oturduklarini söyleyerek, ‘’Müsteki, sanatçilarla ilgili tahrik edici konusmalar yapmaya basladi.

Bunun üzerine sanik sinirlendi, ‘bu sekilde konusamazsiniz’ dedi.

Bu durumdan biz çok rahatsiz olduk. Sanik Kurtoglu kesinlikle müstekiye vurmadi, sadece eliyle itti ‘buradan gider misin’ dedi’’ seklinde konustu.



‘’Kurtoglu müstekiyi uyararak, ‘ben masadayken sanatçi dostlarin hakkinda yanlis bir kelime kullanma’ diye rica etti’’

Tanik Mehmet Veli Güngör ise beyaninda, ‘’Müsteki, sanatçilar hakkinda Ibrahim Tatlises ve Ümit Besen’in de ismini zikrederek hos olmayan kelimeler sarf etmeye basladi.

Bunlar sanatçi degil seklinde söylemlerde bulundu. Sanik da müstekiyi uyararak, ‘ben masadayken sanatçi dostlarin hakkinda yanlis bir kelime kullanma’ diye rica etti. Sözlü tartismadan sonra masada herkes ayaga kalkti. Müstekiyi ugurlarken yüzünde herhangi bir yaralanma söz konusu degildi’’ ifadelerini kullandi. Durusmada taraf avukatlari, tüm taniklar ve sanik dinlendikten sonra beyanda bulunacaklarini söylediler. Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet Savcisi, eksik hususlarin giderilmesini istedi. Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Kurtoglu’nun avukatina ve müsteki Can’in avukatina müvekkillerini hazir etmesi için süre verilmesine ve eksik hususlarin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, müsteki Mustafa Can ile süpheli Cengiz Kurtoglu’nun ortak arkadaslarinin dogum günü partisine katildiklari, ayni masada oturup tanistiklari, sohbet sirasinda müsteki Can’in, Orhan Gencebay hakkinda söyledigi sözler üzerine Kurtoglu’nun tepki gösterdigi aktarildi.

Müstekinin sevilen ve saygi duyulan sanatçilara hakaret içerikli elestirilerde bulundugunu söyledi

Taraflar arasinda sözlü tartismanin basladiginin belirtildigi iddianamede, tartisma sirasinda süpheli Kurtoglu’nun müstekiye küfürle karisik hakaret ettigi, daha sonra yüzüne yumruk attigi belirtildi. Süpheli Kurtoglu’nun ifadesine de yer verilen iddianamede, müstekinin sevilen ve saygi duyulan sanatçilar hakkinda hakaret içerikli elestirilerde bulundugunu, bu yüzden uygun dille müstekiyi uyardigini, hakaretlerine devam etmesi üzerine agiz kismindan eliyle tuttugunu ve bu asamada belki tirnaginin müstekinin yüzünü çizmis olabilecegini söyledigi kaydedildi.

Hazirlanan iddianamede süpheli Cengiz Kurtoglu’nun ‘basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yila, ‘hakaret’ suçundan ise 3 aydan 2 yila kadar olmak üzere toplamda 7 aydan 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile