Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Kendi Adaylarimizi Göstermek Yönünde Karar Almis Bulunuyoruz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Kendi Adaylarimizi Göstermek Yönünde Karar Almis Bulunuyoruz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan 31 Mart 2024 Yerel Seçimler öncesi açiklamalarda bulunarak, “Yeniden Refah Partisi olarak Istanbul, Ankara ve Izmir’de de kendi adaylarimizi göstermek yönünde karar almis bulunuyoruz“ ifadelerine yer verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan 31 Mart 2024 Yerel Seçimler öncesi parti genel merkezinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Üye sayimiz 411 bin 300 olmus durumdadir”

Türkiye’nin en hizli büyüyen, en canli, en dinamik partisinin Yeniden Refah Partisi oldugunu ifade eden Genel Baskan Erbakan, “Yeniden Refah Partimiz, Türkiye siyasetinin parlayan yildizidir. Türkiye’nin her kösesinde her kesimden insanimizin büyük ilgisi ve teveccühünü görmekteyiz. Bugün itibariyle üye sayimiz 411 bin 300 olmus durumdadir. Dile kolay 5 ayda 260 binden, 411 bine üyeye. Insallah yaklasmakta olan 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine 500 bin üyeyle girecegiz ve belediyelerde Milli Görüs iktidarini yeniden gerçeklestirecegiz. insallah 31 Mart Yerel Seçimlerinin yildizi da, 2028 Seçimlerinin yildizi da Allah’in izniyle Yeniden Refah Partimiz olacaktir” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin 31 Mart 2024 Pazar günü yapilacak olan yerel seçimlerde Ankara ve Istanbul basta olmak üzere bazi bölgelerde Cumhur ittifaki ile ittifak yapip yapmayacagina deginen Erbakan sunlari dile getirdi:

“Bilindigi gibi, 14 Mayis 2023 seçiminde milletimizin huzurunda imzalanan bir mutabakat metniyle “ilkelerimizden taviz vermeden” Cumhur ittifakinin içinde yer aldik. Parti olarak milletimizin genel beklenti ve arzusunu dikkate alarak, “ülkemizin ve milletimizin selameti için” Cumhur ittifaki içinde kendi amblemimizle seçimlere katildik. Cumhurbaskanligi adayligimizi açiklamis olmamiza ragmen, Cumhur ittifakinin Cumhurbaskani Adayi olan Sayin Erdogan lehine adayliktan çekilerek, tamamen Milletimizin hayrina olacak mutabakat metnimiz disinda bir karsilik beklemeden, ve mutabakat metnimizle de ilkelerimizden taviz vermeden, Cumhur ittifaki içinde yer aldik.”

Iktidarin Gazze konusunda yetki ve sorumlulugunun gerektirdigi adimlari atmadigini vurgulayan Baskan Erbakan, “Ankara’daki Israil Büyükelçisi’nin kovulmasi, Israil’le ticaretin kesilmesi, ihracatin tamamen durdurulmasi, Malatya Kürecik Radar Üssü’nün kapatilmasi gibi adimlarin atilmamasi, miting yapmak ve konusmak disinda somut hiçbir aksiyon almamasi, yerel seçimlerle ilgili ittifak kararimizin sekillenmesinde rol oynamistir” ifadelerine yer verdi.

“Kendi belediyecilik anlayisimizi uygulamayi istiyoruz”

Yerel seçimlerde teskilatin ittifakin içerisinde yer almak istemedigini aktaran Erbakan, “14 Mayis 2023 tarihinde yapilan genel seçimlerde milletimizin bizden beklentilerini dikkate alarak ittifak içinde yer almistik. Bu seçimde ise milletimiz bizim ittifakta yer almamizi istemiyor. Teskilatlarimiz da bu seçimde bir ittifakin içinde yer almamizi istemiyor. Teskilatlarimizin beklentileri, fikirleri ve motivasyonu bizim için son derece önemlidir. Yeniden Refah Partisi 31 Mart Yerel Seçimlerini 14 Mayis seçimleri gibi bir “beka” seçimi olarak görmemektedir. Biz de bagimsiz bir siyasi parti olarak, belediyeler kazanmayi ve kendi belediyecilik anlayisimizi uygulamayi istiyoruz” dedi.

“Kendi adaylarimizi göstermek yönünde karar almis bulunuyoruz”

Yerel seçimlerde kendi adaylarini çikartacaklarini söyleyen Erbakan, “AK Parti ile bu yerel seçimlerde isbirligi yapmamak ve Yeniden Refah Partisi olarak Istanbul, Ankara ve Izmir’de de kendi adaylarimizi göstermek yönünde karar almis bulunuyoruz. Istanbul, Ankara ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskan adaylarimizi 10 Subat tarihinde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda ilan edecegiz” dedi.

Erbakan, Istanbul, Ankara ve Izmir Büyüksehir Belediyelerinde de ‘Ahlakli Belediyeciligin’, Milli Görüs Belediyeciligi’nin hakim olmasi için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile