Yildirim'in Kitap Koleksiyonu Inönü Üniversitesi'nde

Yildirim'in Kitap Koleksiyonu Inönü Üniversitesi'nde

Malatya’da “Üstat” adi ile taninan arastirmaci-yazar Hüsamettin Yildirim’in kitap koleksiyonu, Inönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen törenle, Ilahiyat Fakültesi Kütüphanesi’ne bagislandi.

Programa, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Danismani Dr. Ögr. Üyesi Hasan Yilmaz, Genel Sekreter Mustafa Gezer, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Karaman, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Birsin ve Doç. Dr. Yusuf Batar, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskani Neziha Üstüner, Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Battalgazi Belediye Baskan Yardimcisi Muammer Zafer, Malatya Çalisma ve Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürü Vahap Toman ile akademik personel ve ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Karaman, “Bugün bir vefa borcumuzu ifa etmek üzere bir araya geldik. Hepinizin yakinen tanidigi Malatya’nin bir degeri olan merhum Üstat Hüsamettin Yildirim kendini kitaplara adamis degerli ve kiymetli bir yazardi. Hayatinin tamamini kitaba ve kitap okumaya adayarak bizlere ve gelecek nesillere çok degerli bir miras olan kitap koleksiyonu birakti. Kitaplari Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan üniversitemiz Ilahiyat Fakültesi Kütüphanesine bagislandi” ifadelerini kullandi.

Kitaplarin Inönü Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Kütüphanesine aktarim süreci hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Karaman, kitaplarin önce kolilenip Kernek Külliyesi’nde muhafaza edildigi daha sonra Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nusret Akpolat’in girisimleri ile Malatya Büyüksehir Belediyesi ile yapilan görüsmeler sonunda Inönü Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Kütüphanesi’ne bagislandigini belirtti.



Kizilay’dan kitaplarin önemi vurgusu

Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay da, konusmasindan kütüphanelerin öneminden söz etti. Kizilay, Inönü Üniversitesi’nde bulunan kütüphanelerdeki eserlerin sayisi hakkinda istatistiksel bilgi vererek,

“Üniversiteler egitim, kültür, sanat, hizmet ve bilim merkezleridir. Kütüphaneler ise üniversitelerin en önemli kurumlaridir. Kütüphaneler 24 saat isiklari yanan ögrencilerin ders çalistiklari, hocalarin arastirmalar yaptiklari kitap ve bilgi yuvalaridir. Günümüzde artik teknolojinin gelismesi ile birlikte kütüphanelerde bu teknolojiye ayak uydurdu ve yeni nesil kütüphaneler, elektronik kütüphaneler ortaya çikti. Bu sayede sayisiz eser ve kaynak tasinabilir hale gelerek artik zaman ve mekân unsurlarindan bagimsiz hale geldi, kullanicilarin ulasabilecegi bir hizmet haline geldi" seklinde konustu.

Rektör Kizilay, "Üniversitemizde merkez kütüphane tarzinda bir yapilanma mevcut ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligimiz bulunmaktadir. Biz Inönü Üniversitesi olarak kütüphanemize çok büyük bir bütçe ayirdik ve bu bütçemizin büyük bir kismi elektronik kaynaklara harcanmakta. 2021 yilinda kütüphanemiz için yaklasik 3 milyon lira bütçe ayirdik ve her yil bu bütçemizi artirmayi hedefleyerek ögrencilerimize ve akademisyenlerimize kaliteli hizmet sunmayi hedefliyoruz. Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi ve Ilahiyat Fakültesi kütüphanemiz basta olmak üzere üniversitemizde ve sehrimiz kapsaminda üniversitemize bagli yüksekokullardaki kütüphanelerimizde toplam 256 bin 598 esere sahibiz. Bu sayi ile birlikte kütüphanecilik alaninda Türkiye’de ilk 10 üniversite arasinda yer almaktayiz” dedi.

Rektör Kizilay son olarak Ilahiyat Fakültesi Yüksek Lisans ögrencisi Sibel Ünlü’nün Üstat Hüsamettin Yildirim’in hayatini ve eserlerini konu alan yüksek lisans tezi ve bu tezin kitaba dönüstürülmesi hakkinda bilgi vererek, “Ilahiyat Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Fikret Karaman hocamiz, bir yüksek lisans ögrencisi Sibel Ünlü’ye Üstat Hüsamettin Yildirim’in hayatini tez olarak yazdirdi ve Malatya Ilahiyat Vakfi’nin destegi ile Inönü Üniversitesi Yayinevimizde bu tezi kitap haline getirerek yayinladik. Merhum Hüsamettin Yildirim’in anisina üniversite olarak hem bu kütüphanesini istifadeye sunmak hem de arkasindan hayatina küçük bir kitapta yer vererek onu ve aziz hatirasini yasatmak için bu çalismalari yaparak vefa borcumuzu ifa ettigimizi düsünüyoruz. Insallah eserleri de ögrencilerimiz, hocalarimiz ve kullanicilar tarafindan istifade edildikçe amel defteri hep açik kalacagina inaniyoruz” diye konustu.

Program, Muharrem Ayi dolayisiyla dagitilan asure ikrami ve Rektör Kizilay’in Ilahiyat Fakültesi Osman Hulusi Ates Islami Ilimler Kütüphanesi’nde Üstat Hüsamettin Yildirim Koleksiyonu’nun açilisini yapmasi ve kütüphaneyi gezmesi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile