YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR? 2021 YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR? 2021 YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2021 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ek tercihlere çevrildi. Hayalindeki üniversiteye gitmek için bir kez daha tercih yapmak isteyen adaylar YKS ek tercih tarihini araştırmaya başladı. Peki, milyonlarca öğrencinin beklediği YKS ek tercihler ne zaman? İşte YKS ek tercih tarihi..

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden açıklanan 2021 YKS sonuçlarının ardından üniversite adayları ek yerleştirme tarihini araştırmaya başladı. YKS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme tarihi açıklandı. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? İşte 2021 YKS ek yerleştirme tarihi

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?


YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS ek tercih tarihlerini araştırmaya başladı. Gerçekleştirdikleri tercihlere göre herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen üniversite adayları, boş kontenjanlar için ek tercih haklarını kullanacaklar. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman? YKS sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar üniversite kayıt işlemlerini 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Elektronik kayıtlar ise 04 – 08 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Üniversite kaydını gerçekleştirmek isteyen adaylar yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvuru gerçekleştirecekler. Elektronik kayıt yapan üniversite adayları ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre online başvuru gerçekleştirecekler.

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR? 2021 YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI MI?

EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


2021 YKS tercihlerinde istediği bölüme yerleşemeyen adaylar ‘Ek tercihler ne zaman başlayacak?' sorusunu sosyal medyanın gündemine getirdi. ÖSYM tarafından yapılan 2021 YKS sonuçları açıklaması sonrasında merak edilen soruya 20-23 EYLÜL tarihleri arasında ek yerleştirmelerin yapılacağı açıklandı. Üniversite kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanların doldurulması için 2021 YKS ek yerleştirme yapılacak. Peki, üniversiteye yerleşen adaylar ek yerleştirme yapabilir mi?

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ADAYLAR EK YERLEŞTİRME YAPABİLİR Mİ?


Merkezî yerleştirmede herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirmelere başvuramayacak. Üniversite tercihi yapan ancak herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar 2021 YKS ek yerleştirme tarihi süresinde ek yerleştirme başvurusu yapabilecek.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?


Merkezî yerleştirmede herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirmelere başvuramayacak. Üniversite tercihi yapan ancak herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar 2021 YKS ek yerleştirme tarihi süresinde ek yerleştirme başvurusu yapabilecek.

1. 2020-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

3. 2020-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

4. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

YKS Ek Yerleştirme Ücreti Hangi Bankadan Yatırılır?

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir.

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR? 2021 YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS ek yerleştirme 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile