Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 143 Hasta Kornea Nakli Ile Sagligina Kavustu

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 143 Hasta Kornea Nakli Ile Sagligina Kavustu

Eskisehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yaklasik 16 yildir yapilmakta olan ‘Kornea nakil’ operasyonlari sayesinde 143 hasta ameliyatla sagligina kavustu.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Göz Bankasi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Burak Özkan, kornea nakli ile ilgili yaptigi açiklamada su bilgilere yer verdi;

“Göz bankamiz 2007 yilinda kurulmustur. Bankamiz aktif olarak çalismakta olup günümüze kadar birçok hastaya kornea nakli yapilmistir. Kornea; göz küresinin en ön kisminda yer alan, kubbe seklinde, saatinin ön yüzeydeki cami gibi düsünebilecegimiz saydam dokudur. Kornea tarafindan kirilan isik, göz bebeginden gözün iç kismina, oradan da beyine iletilerek görme saglanir. Net görüntünün olusabilmesi için saglikli ve saydam bir korneaya ihtiyaç vardir. Kornea nakli korneanin saydamligini yitirdigi durumlarda yapilir. Dolayisiyla görmenin az oldugu tüm hastalara uygulanamaz. Halk arasinda göz nakli olarak tabir edilse de nakil edilen doku sadece korneadir. Vericiden temin edilen saglikli kornea dokusu hastalara nakil edilmektedir. Kornea naklinde kornea dokusunun tamami veya çesitli katmanlari nakledilebilir. Göz poliklinigimize basvuran ve kornea nakli ihtiyaci olan hastalarimizi belirlemekteyiz. Bu hastalar Saglik Bakanligi’nin ülke genelinde olusturdugu organ nakil bekleme listelerine bankamiz tarafindan eklenmektedir. Uygun kornea bulundugunda hastalar nakil islemleri için hastaneye çagrilmaktadir. Kornea nakil için diger organ nakillerinde gerekli olan doku uygunlugu aranmamaktadir. Nakil islemi sonrasi hastalar birkaç gün içerisinde taburcu edilmektedir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile