Yüzlerce Kisi Zigana Dagi'nda Sarikamis Sehitleri Için Yürüdü

Yüzlerce Kisi Zigana Dagi'nda Sarikamis Sehitleri Için Yürüdü

Gümüshane’de Sarikamis Harekâti’nin 109. yil dönümünde yüzlerce kisi sehitleri anmak için 100 metre uzunlugundaki Türk bayragiyla eski Zigana Tüneli’nden baslayarak Zigana Kayak Tesisleri’ne kadar yürüdü.

Gümüshane Valiligi ve Gümüshane Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Sarikamis Harekâti’nin 109. yil dönümünde düzenlenen anma yürüyüsü eski Zigana Tüneli önünden basladi.

Gümüshane Valisi Alper Tanrisever’in de katildigi yürüyüste yaklasik 300 kisi soguk havaya aldiris etmeden ellerinde Türk bayraklariyla Zigana Kayak Tesisleri’ne kadar yürüyerek Sarikamis Harekâti’nda hayatini kaybeden sehitleri andi. Yaklasik 4 kilometre boyunca süren yürüyüste ayrica 100 metrelik dev Türk bayragi açildi. Yürüyüsün sonunda Zigana Kayak Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi, Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Gümüshane Il Müftüsü Hüseyin Gün tarafindan Sarikamis Harekâti’nda hayatini kaybeden sehitler basta olmak üzere tüm sehitlere dua edildi. Programin sonunda katilimcilara ikramda bulunuldu.

Yürüyüse yabanci uyruklu ögrencilerin de yogun ilgi gösterdigi görüldü.



“Bu topraklarda izimiz var diyerek yürüdük”

Yürüyüsü gençlerle birlikte yapmis olmaktan dolayi memnuniyet duydugunu dile getiren Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, “Sarikamis Harekâti’nin 109. yil dönümünde karlar altinda sehit olan aziz sehitlerimizi anmak, onlarin aziz ruhlarina dua etmek, onlarin o ortamda yasadiklari iklimi teneffüs etmek üzere bugün Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzün koordinesinde belediye baskanlarimiz, kurum müdürlerimiz, kurum amirlerimizle birlikte sadece Gümüshane’nin degil bütün Karadeniz’in incisi konumundaki Zigana Dagi’na ve kayak merkezine geldik bu yürüyüsü her seyden önce gençlerle yaptik. Gümüshaneli ve Gümüshane Üniversitesi’nde okuyan gençlerimizle bu topraklarda izimiz var diyerek hep beraber Sarikamis’ta sehit olan kahramanlarimizi rahmetle, bize biraktiklari bu cennet vatani gördükten sonra da minnetle yâd ediyoruz, vatan sag olsun” dedi.



“O günleri biz de yasamis olduk, duygusal anlar yasadik”

Yürüyüste Sarikamis Harekâti’na katilan askerlerin yasadiklari zorluklari hissettiklerini söyleyen Gümüshane Üniversitesi ögrencisi Irem Kurt, “Zigana Tüneli’nin basindan basladik yürüyüse, bayraklar açarak tasidik. Sarikamis ile ilgili sarkilar çaldi ve hep beraber yürüyerek eslik ettik. Sarikamis Sehitlerimizi andik. Onlarin izinden gitmis olduk, adeta onlarin yasadiklari o günleri biz de yasamis olduk. Duygusal anlar yasadik. Beyazlar içerisinde kirmizi bayraklarla onlarin döktükleri kani da tasimis olduk. Onlari daha iyi anliyoruz” diye konustu.

Endonezya’dan egitim görmek için Gümüshane Üniversitesi’ne gelen Muhammed Refaldi de, “Ben Endonezya’dan geliyorum. Bu yürüyüse katilabilmek için basvuru yaptim ve geldim Sarikamis Sehitleri için yürüdüm. Ben memleketimde böyle seylere katilmadim burada Zigana Dagi’na yürüdük, 100 metrelik bayrak tasidik daha sonra dua ettik. Çok ilginçti çok memnun oldum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile