1-7 Ekim Emzirme Haftasi

1-7 Ekim Emzirme Haftasi

Zonguldak Il Saglik Müdürlügü Koordinatörlügünde Merkez Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme haftasi etkinlikleri dolayisiyla yeni bir emzirme odasi törenle hizmete girdi.

Düzenlenen törene Il Saglik Müdür Vekili Dr. Bilal Cin, Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi Bashekimi Uzm.Dr Mustafa Karadeniz, Bashekim Yardimcisi Uzm. Dr. Pinar Menderes Turhan, Halk Sagligi Hizmetleri Baskanliginda görevli Uzman Sevil Çelik, Hastane Müdürü Rüstü Mogul’un yani sira çok sayida saglik çalisanlari katildi Törende bir konusma yapan Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi Bashekim Yardimcisi Uzm. Dr Pinar Menderes Turhan konusmasinda sunlari söyledi:

"1-7 Ekim Ülkemizde emzirme haftasi olarak kutlanmaktadir. Dünya emzirme örgütü 2023 yili temasini çalisan ebeveyni güçlendirir olarak belirlemistir. Hastanemizde 32 haftalik gebelikten itibaren tüm anne adaylari ve dogum sonrasinda annelere emzirme egitimi ve danismanligi verilmektedir, emzirme ile ilgili sikinti yasayan tüm anneleri emzirme poliklinigimize bekliyoruz."

Açilisin ardindan Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesinin Konferans salonunda saglik çalisanlarina yönelik Emzirme Hemsiresi Türkan Karaoglu ve Egitim Hemsiresi Nihal Kalinci tarafindan emzirmenin önemi, dogru emzirme yöntemleri ve anne sütünün faydalari konusunda sinevizyon sunumu ile genis kapsamli olarak egitim verdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile