1.7 milyar dolara kurulan Atakaş Fabrikaları 2 bin kişiye iş kapısı oldu

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 310 milyon dolarını kredi olarak verdikleri 1,7 milyar dolara malolan MMK Atakaş Demir Çelik fabrikalarında

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 310 milyon dolarını kredi olarak verdikleri 1,7 milyar dolara malolan MMK Atakaş Demir Çelik fabrikalarında incelemelerde bulundu. Fabrikada 2 bin kişi istihdam edilecek.

Türkiye'de verdikleri 76 milyar lira kredi içerisinde istihdam oranı en yüksek kredi olma özelliğini taşıyan MMK Atakaş projesinin başarısını yerinde görmek isteyen Özen, karşılaştıklarının kendisini etkilediğini belirterek, verdikleri paranın boşa gitmediğini görmenin memnuniyetini yaşadığını söyledi.

Atakaş Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Özen ve beraberinde gelen misafirlerine Türkiye'nin en uzun rıhtımı konumundaki liman başta olmak üzere fabrikanın sac servis merkezi, dilme, boyama, galvaniz ve yapımı devam eden presleme ile sıcak haddane bölümlerini gezdirdi. Kurulumu devam eden bölümlerle ilgili bilgi veren Atakaş, "Fabrikamızda yıllık 2 buçuk milyon ton sıcak sac üretilecek. 1 milyon 250 bin ton asitleme hattımız var. 10 milyon ton elleşleme kapasiteli iskelemiz, 800 bin ton soğuk haddemiz, 900 bin ton galvaniz hattımız, 400 bin ton boyalı sac ve 800 bin ton servis merkezimiz tesislerimizde bulunmaktadır. İskelemizin şu anki elleşlemesi 250 bin ton ve üç dört aydır çalışan bir iskele için çok iyi bir rakam. Fabrikalarımızda 2 bin kişiyi istihdam edeceğiz." dedi.

Türkiye'de yıllık boyalı sac üretiminin 300 bin ton olduğunu aktaran Atakaş, Gebze tesislerinin de hizmete girmesiyle MMK Atakaş olarak yıllık 400 bin ton boyalı sac üreteceklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile