1. Arslantepe Uluslararasi Satranç Turnuvasi Basladi

1. Arslantepe Uluslararasi Satranç Turnuvasi Basladi

Malatya Battalgazi Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü isbirliginde bu yil ilki düzenlenen 1. Arslantepe Uluslararasi Açik Satranç Turnuvasi’nin starti, medeniyetin kalbi Battalgazi’de verildi. 5 kategoride düzenlenen ve 21 Temmuz 2022 tarihindeki ödül töreni ile son bulacak olan turnuvaya, yurt içinden 420 sporcu, yurt disindan ise 80 sporcu katilim sagladi.

Battalgazi Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Nisan ayinda imzalanan protokol çerçevesinde Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de starti verilen 1. Arslantepe Uluslararasi Açik Satranç Turnuvasi, Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda görkemli bir açilis programi ile basladi.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki “Arslantepe Höyügü” ismiyle bu yil ilki düzenlenen 1. Arslantepe Uluslararasi Açik Satranç Turnuvasi, 7’den 70’e birçok sporcuyu agirladi. 5 kategoride oynanan ve toplam 60 bin Lira para ödülünün oldugu turnuvaya akin eden sporcular, bir yandan büyük turnuvada dereceye girmek için kiyasiya bir yaris içine girerken, diger yandan da tarihi dip derinligi ile birçok medeniyete ev sahipligi yapmis tarih baskenti Battalgazi’yi yakindan tanima firsati bulacak. Turnuvaya katilim saglayan satranç sporculari, birçok medeniyete ev sahipligi yapmis olan Battalgazi’yi görmekten ve Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ile tanismaktan duyduklari memnuniyeti ifade ettiler.

Turnuvanin açilis törenine, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Malatya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Murat Kilinç, Yesilyurt Belediyesi Baskan Yardimcisi Naci Savata, Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, AK Parti Il Baskan Vekili Hakki Pekel, AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Özlem Pelitoglu, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, AK Parti Battalgazi Kadin Kollari Baskani Ebru Inanç, Malatya Satranç Il Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Battalgazi Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, sporcular ve aileleri katildi.



Turnuvaya 500 sporcu katildi

21 Temmuz 2022 tarihinde ödül töreni ile son bulacak olan 1. Arslantepe Uluslararasi Açik Satranç Turnuvasi’na katilim ise bir hayli yogun oldu. Bu yil ilki düzenlenen turnuvaya, yurt içinden 420 sporcu, yurt disindan ise 80 sporcu katilim sagladi. Turnuvada, A, B, 14 - 10 ve 8 yas alti kategorilerinde genel ve yerel sporculardan dereceye giren sporculara kupa, madalya ve toplam 60 bin liralik para ödülü verilecek. A Kategorisinde birinciye 5 bin lira, ikinciye 4 bin lira ve üçüncüye 3 bin lira, B Kategorisinde birinciye 2 bin 400 lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin 600 lira para ödülü verilecek. 14 - 10 ve 8 yas alti kategorilerinde ise

dereceye giren ilk 6 sporcu, çesitli para ödüllerini almaya hak kazanacak. Ayrica her kategoride genel olarak yarisacak olan sporcular kadin sporcu, 50 yas ve üzeri sporcu, yerel sporcu seklinde kategorize edilerek özel ödüller verilecek.

“Turnuvanin büyük heyecanini yasiyoruz”

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Satranç Malatya Il Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, “Bu yil ilkini düzenledigimiz 1. Arslantepe Uluslararasi Açik Satranç Turnuva’nin yapilmasinda öncülük eden basta Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e, Türkiye Satranç Federasyonu Baskanimiz Gülkiz Tülay hanimefendiye ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Turnuvanin büyük heyecani içerisindeyiz. Çok büyük bir turnuva. Insallah bu turnuvayi Battalgazi’mizde geleneksel hale getirecegiz” ifadelerini kullandi.

“Baskanimiza sonsuz tesekkür ediyorum”

Battalgazi’de büyük bir organizasyonun startinin verildigini aktaran Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, “Battalgazi’nin bu tarihi mekaninda kendisine yakisir bir turnuvanin starti verildi.

Geleneksel hale getirmek istedigimiz turnuvanin ilk adimi atmis bulunuyoruz. Turnuvanin düzenlenmesinde büyük emegi geçen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Gerçekten baskanimiz ilçesindeki gençleri için tasin altina elini koymaktan kaçinmiyor. Bu organizasyonla da bu kadim ilçeyi tüm dünyaya tanitiyor” seklinde konustu.



“Turnuvayi Battalgazi’de geleneksel hale getirecegiz”

Birçok medeniyete ev sahipligi yapmis Battalgazi’de tarih ile satranç spor bransini bulustuklarini ve bu turnuvayi geleneksel hale getireceklerinin altini çizen Baskan Güder, “Uluslararasi satranç turnuvamizin startini ilçemizde verdik ve böylesine büyük bir organizasyona en güzel sekilde ev sahipligi yapacagiz. Malatya’mizi ulusal ve uluslararasi alanda hak ettigi yere ulastirmak için Battalgazi Belediyesi olarak çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu çalismalarimizi festivallerle, fuarlarla ve spor faaliyetler ile zenginlestirip Malatya’miza katki sunmayi amaçliyoruz. Turnuvamiza da UNESCO Dünya Kültür Kalici Listesindeki Arslantepe Höyügü’müzün adini verdik. Paydaslarimiza tesekkür ediyoruz. Insallah bu turnuvamizi ilçemizde geleneksel hale getirmek istiyoruz. Satrancin daha genis tabakalara yayilmasi, özellikle de gençler ve çocuklar arasinda yayginlasmasi için Battalgazi Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Turnuvaya gösterilen ilgi ve alaka bizleri mutlu etti. Sporcularimiz aileleri ile katilmis. Turnuva ile sporcularimiz hem yarisacak hem de aileleri ile ilçemizi yakindan tanima firsati bulacak. Bu tür organizasyonlarla Battalgazi’mizi ve Malatya’mizi uluslararasinda tanitma imkani buluyoruz. Sporcu arkadaslarimiza basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Battalgazi marka olma yolunda ilerliyor”

Battalgazi ilçesinin marka olma yolunda emin adimlarla ilerledigini kaydeden Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdül Kadir Duran, “Tarihi dip derinligi ile ön plana çikan medeniyetlerin besigi Battalgazi ilçesi, yapilan organizasyonlarla marka degeri olma yolunda ilerliyor. Bu organizasyonlarin bas kahramani da Battalgazi Belediyesidir. Battalgazi Belediyemiz gerçekten bu konuda ciddi çalismalar yapiyor. Kaymakamlik olarak yer yer kendilerine de destekler veriyoruz. Bugün düzenlenen bu turnuvada bu ciddi çalismalardan bir tanesi. Çok güzel bir organizasyon ve emegi geçen Battalgazi Belediyemize ve paydaslarina tesekkür ediyorum. Ilçemizin tanitimina ciddi katkilar sunacagindan süphem yoktur” seklinde konustu.



“Malatya turizmi açisindan önemli bir turnuva”

Malatya’da turizminin gelisimi noktasinda Battalgazi Belediyesi’nin ciddi katkilar sundugunu aktaran AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Her ilin kendine ait kültürel bir kimligi var. Malatya’mizin merkezi konumundaki Battalgazi ilçemizde medeniyetlerin kalbi konumunda. Her bir karesiyle tarih kokan bu kadim ilçemiz, Malatya turizminin gelismesinde de önemli bir rol oynuyor. Battalgazi Belediyemizde bu anlama ciddi katkilar sunuyor ve sunmaya da devam ediyor. Özellikle Belediye Baskanimiz ve kaymakamimiz, bu anlamda güzel bir vizyon ortaya koyuyorlar. Tesekkür ediyoruz. Bugünde uluslararasi bir turnuvaya imza

atiliyor. Çok güzel ve takdire sayan bir organizasyon. Her yastan ve her ülkeden sporcular, bu güzel organizasyona katilma firsati bulabilmis. Bu tür turnuvalar ile Malatya’yi yakindan tanitma firsati da buluyoruz. Bu güzel organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Sporcu arkadaslarimiza basarilar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile