TSE tarafından düzenlenen ‘1. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı’ Rixos Otel’de yapıldı. Bilişim teknolojileri standartlarına yönelik bilgilendirmeyi yaygılaştırmak, güvenli yazılım konusunda kullanıcıları bilinçlendirmek ve bu alandaki yeni gelişmeleri paylaşmak amaçlı gerçekleştirilen konferansa TSE Başkanı Hulusi Şentürk, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayri Sever, özel sektörün temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Açılış konuşmasını yapan TSE Başkanı Şentürk, günümüzde savaşların topla tüfekle değil, ülkelerin bilgi sistemleri hedef alınarak yapıldığını belirterek, bunların siber savaş olarak adlandırıldığını söyledi.
Dünyada artık siber saldırı, siber savunma, siber kalkan gibi terimlerin kullanıldığını ifade eden Şentürk, uzaktan kontrol edilen elektronik cihazlarla insan hayatının da uzaktan kontrol edilir olduğunu dile getirdi.
Türkiye’de standartları belirlemeden Ar-Ge yapmanın yanlış olduğunu kaydeden Şentürk, “Ne kadar Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik yaparsanız yapın belli standartlara ulaşamadığınız sürece hedefe varamazsınız” diye konuştu.
Bilişim sektöründe standartları TSE’nin yapmasının yanlış olduğunu belirten Şentürk, “TSE, standartlar konusunda gerekli sekretarya desteğini vermek, gerekli organizasyonu yapmakla sorumludur. Bu standartları yapmak ilgili kurumların ve özel sektörün katılımıyla gerçekleştirilir. Bizim sizin adınıza bilişim standartları belirlememiz ne kadar yanlışsa, diğer alanlar içinde aynı şey geçerlidir” ifadesini kullandı.
TSE Başkanı Şentürk, her üretimde standartları yakalamanın yeterli olmayacağına hatırlatarak, Türkiye’nin standartları belirleyen bir ülke konumuna gelmesi gerektiğini bildirdi. 2023 vizyonu doğrultusunda katma değeri yüksek sanayiye ihtiyacın olduğunu dile getiren Şentürk, “Özgün projeler geliştirmek, bununla yetinmeyip söz konusu projelerin uluslar arası standart olarak kabul edilmesini sağlamak gerekir. Bunu başaramayan ülkeler taşeron ülke konumundan bir adım öteye gidemez” dedi .
1. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, bilişim sektöründe standartları TSE’nin yapmasının yanlış olduğunu belirterek, “TSE, standartlar konusunda gerekli sekretarya desteğini vermek, gerekli organizasyonu yapmakla sorumludur” dedi.



















