1. Fen Liseleri Sempozyumu'nun Kapanis Programi Gerçeklestirildi

1. Fen Liseleri Sempozyumu'nun Kapanis Programi Gerçeklestirildi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliginde düzenlenen 1. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanis programi gerçeklestirildi.

ETÜ ile Erzurum Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle fen liseleri ile fen fakültelerini bulusturarak egitim ve arastirmayi bir araya getirmek amaciyla düzenlenen sempozyumun kapanis programina ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ümit Incekara, akademisyenler, ögretmenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Programin açilisinda konusan Dekan Incekara sempozyumun fen liseleri ile fen fakültelerini ayni çati altinda bir araya getirmesi bakimindan oldukça önemli oldugunu ifade ederek: “Biz ETÜ olarak fen liseleriyle temas halinde olmayi her zaman arzuluyorduk. Bu dogrultuda gerekli temaslari sagladik ve bugün bir aradayiz. Bu bir baslangiç oldu. Ancak önümüzdeki yillarda bu sempozyumu daha genis katilimla bölge genelinde ve ülkemiz genelinde düzenlemek istiyoruz. Sempozyumumuza 400’ün üzerinde katilim oldu ve ögrencilerimiz burada 100’ün üzerinde sunum yapti. Degerlendirme kurulumuz her birini inceledi ve aralarindan bazilari bugün bir adim öne çikti. Inaniyorum ki bu salondaki arkadaslarimiz gelecekte çok güzel basari hikayeleri yazacaklar. Bu süreçte bizleri yalniz birakmayan ve üniversitemizin tüm imkanlarini bizlere sunan basta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyor, ögrencilerimize basarilar diliyorum” diye konustu.

Dekan Incekara’nin ardindan kürsüye çikan Rektör Çakmak ise ögrencilerin bu süreçte edindigi deneyimlerin çok kiymetli oldugunu dile getirerek: “Sizlerin özgüvenle buraya gelmeniz ve burada sorularinizi, düsüncelerinizi, fikirlerinizi çekinmeden paylasmaniz çok kiymetli. Bunun kiymetini belki bugün anlamayacaksiniz ama ilerleyen yillarda üniversiteye basladiginizda ve is hayatina girdiginizde göreceksiniz. Her zaman söylüyorum ögrencilerimiz basarili olmak istiyorsa derslerinin yani sira proje çalismalarina seminerlere, sempozyumlara ve kendilerini ifade edebilecekleri platformlara katilmalidir. Inaniyorum ki burada sizin gibi gözleri isil isil parlayan gençlerimiz bu kültürün temelini burada atti ve üniversite hayatina da devam ettirecekler. Bu vesileyle her birinizi katilimlarinizdan ötürü tebrik ediyor ve basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan En Iyi Özgün Çalisma, En Iyi Sözlü Sunum, En Iyi Poster ve En Iyi Danisman Ögretmen dallarinda ödül almaya hak kazanan ögrencilere ödülleri takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile