'1. Filyos Kongresi' Yogun Katilimla Gerçeklestirildi

'1. Filyos Kongresi' Yogun Katilimla Gerçeklestirildi

ZONGULDAK – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliginde çevrim içi olarak düzenlenen 1. Filyos Kongresi yogun katilimla gerçeklestirildi.

Ekonomik kalkinmada Türkiye’nin en büyük 5 yatirimi içerisinde bulunan ‘Filyos Vadisi Projesi’ne akademik, bilimsel katki sunmak, üniversite ve diger paydaslar isbirligi kapsaminda bilginin sanayide kullanilmasini saglamak amaciyla, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliginde 15-16 Ekim tarihlerinde, açilisin Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde ve oturumlarin çevrim içi olarak düzenlendigi 1. Filyos Kongresi yogun katilimla gerçeklestirildi.

‘Filyos Burada Sekillenir’ mottosuyla, Üretim, Yatirim ve Istihdam ana basliklarinda 15-16 Ekim tarihleri arasinda BEÜ öncülügünde yürütülen 1. Filyos Kongresi’nde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ulusal ve bölgesel düzeydeki paydaslari; çok sayida uzman, akademisyen ve arastirmaci, üniversitede bir araya geldi. Iki gün süren Kongrede milli endüstri ve milli istihdama katki saylayacak Filyos Vadisi Projesi, üretim, yatirim ve istihdama iliskin olarak çok yönlü ele alinarak, akademik ve bilimsel degerlendirmelerde bulunuldu.

Toplumla bütünlesme misyonu kapsaminda, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kaliteli ve nitelikli egitim faaliyetlerinin yani sira yerel kalkinma adina da sürdürülebilir projeler yürütmeye devam ediyor. Bu baglamda, kongrede yer alan oturumlarin basliklari; Dogal Gaz Üretim, Iletim ve Isleme, Sürdürülebilir Endüstriyel Kalkinma, 2 oturum halinde Liman ve Lojistik, Yesil Endüstri ve Çelik Sektörü, Göç ve Istihdam, Filyos ve Turizm, Kentlesme ve Sosyoekonomi, Filyos’ta Tarim ve Orman tematik oturumlari olmak üzere 9 farkli oturumda Filyos Vadisi Projesi derinlemesine tartisildi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Denizcilik Genel Müdürlügü, Sanayi Teknoloji Bakanligi Metal Sanayi, Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikalari Arastirma Merkezi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi, TÜBITAK-MAM, TÜBITAK-TÜSSIDE, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi, Zonguldak Kültür ve Egitim Vakfi, ERDEMIR, KARDEMIR, Tosyali Holding, Istanbul Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Iskenderun Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi katilimlariyla gerçeklesen Kongre’de ZBEÜ’nün bilgiyi üreten ve yayan bir yüksekögretim kurumu olmasinin yaninda bölgesel ve ülkenin kalkinmasin da önemli bir dinamik olmaya devam ediyor.

Kongrede yer alan 9 oturum, ögretim üyeleri, sektörlerden kurum ve kurulus temsilcilerinin soru-cevap ve degerlendirme seklinde devam ederek sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile