'1. Hematoloji Sempozyumu' Başladı

SBÜ tarafından düzenlenen sempozyumda, 'Kanserdelösemide kesin çözüm olabilecek hücre tedavisi: Cart Hücre', 'Türkiye'de kan kanseri hastalarının ilaca erişim sorunlarının çözümü' ve 'Hematolojide sağlık turizminin geleceği' gibi konular ele alınacak Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdal Kurtoğlu: 'Kan hastalıklarıyla ilgilenen hematoloji, tıbbın en hızlı gelişen dallarından biridir. Kan hastalıklarının oluşum mekanizması ve tedavisiyle ilgili hemen hemen her gün yeni bir gelişme olmaktadır. Ülkemizde köklü bir geçmişi bulunan hematoloji bilim dalı bu yenilikleri en yakından takip etmektedir'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniği Sorumlusu ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdal Kurtoğlu, kan hastalıklarıyla ilgilenen hematolojinin, tıbbın en hızlı gelişen dallarından biri olduğunu belirterek, "Kan hastalıklarının oluşum mekanizması ve tedavisiyle ilgili hemen hemen her gün yeni bir gelişme olmaktadır. Ülkemizde köklü bir geçmişi bulunan hematoloji bilim dalı bu yenilikleri en yakından takip etmektedir." dedi.

SBÜ tarafından düzenlenen "1. Hematoloji Sempozyumu", Wow İstanbul Hotel Convention Center'da başladı.

Sempozyum başkanı Prof. Dr. Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 ildeki 58 eğitim araştırma hastanesiyle SBÜ'nün Türkiye'deki en büyük tıp eğitimi kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Kan hücreleriyle ve kanın içinde bulunan birtakım maddelerle alakalı hastalıkların incelendiği bilim dalına "hematoloji" denildiğini aktaran Kurtoğlu, şöyle konuştu:

"Kan hastalıklarıyla ilgilenen hematoloji, tıbbın en hızlı gelişen dallarından biridir. Kan hastalıklarının oluşum mekanizması ve tedavisiyle ilgili hemen hemen her gün yeni bir gelişme olmaktadır. Ülkemizde köklü bir geçmişi bulunan hematoloji bilim dalı bu yenilikleri en yakından takip etmektedir."

Kan kanseri, lenf kanseri ve değişik kansızlık sebeplerini içeren anemi gibi hastalıkların hematoloji alanında incelendiğini belirten Kurtoğlu, kandan kaynaklanan birçok kanser türünün bulunduğu, fakat diğer kanser türlerine göre görülme oranlarının daha düşük olduğu bilgisini verdi.

Kurtoğlu, sempozyumla farklı hastanelerdeki hematologları bir araya getirmeyi, bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmayı, hematoloji alanında yapılacak olan ortak bilimsel çalışmaların temelini atmayı ve yeni meslektaşlarına bu bilim dalını tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Sempozyumda bütün hematolojik hastalıkların konuşulacağını dile getiren Kurtoğlu, sağlık otoritesinin yeni ilaçlara olan yaklaşımı ve ilaç firmalarının da bu yeni ilaçlarla ilgili ruhsat alım süreçlerindeki karşılaştıkları problemleri ele alacaklarını aktardı.

"Kanserde-lösemide kesin çözüm olabilecek hücre tedavisi: Cart Hücre", "Türkiye'de kan kanseri hastalarının ilaca erişim sorunlarının çözümü" ve "Hematolojide sağlık turizminin geleceği" gibi konuların ele alınacağı sempozyum, 7 Ekim'de sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile