1 Mayıs İşçi Bayramı Silopi'de Davul Zurna Eşliğinde Kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı Silopi'de Davul Zurna Eşliğinde Kutlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde KESK ve DİSK bileşenleri tarafından düzenlenen etkinlikte 1 Mayıs işçi bayramı davul zurna eşliğinde kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı etkinliğine Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, BDP'li belediye başkanları, BDP İl Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Silopi Belediyesi arka kısmında bir araya gelen çok sayıda kişi davul-zurna eşliğinde halay çekti. Burada uzun süre şarkılar eşliğinde halay çeken kalabalık grup, "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Operasyonlar durdurulsun" sloganları attı. Burada gruba seslenen Mardin-Siirt Genel İş Sen
Genel Başkanı Mahmut Timurtaş, 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'ndaki olaylara değinerek, "1977'de Taksim'de daha güzel ve yaşanası bir dünya için emekleri ve gelecekleri için yan yana gelen, haksızlığa boyun eğmeyen işçilerin, köylülerin, gençlerin, kadınların umuduna sıkılan kurşunlara karşı direnişin adıdır 1 Mayıs" dedi.
Katliamların sorumlularını bildiklerini ifade eden Timurtaş olay aydınlatılmadıkça, 12 Eylül ile hesaplaşmadan hükümetin demokrasi ve özgürlük söylemlerine inanmayacaklarını söyledi.
Timurtaş, "Zengini daha da zengin yapan kriz, emekçileri açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. Kıdem tazminatlarımız kaldırılmak isteniyor. Çalışma yaşamı, özel istihdam büroları ve esneklik uygulamalarıyla bizim için bir cehenneme çevriliyor. Artık yeter. Sendikal hak ve özgürlüklerimizi istiyoruz. Çalışma yaşamının demokratikleşmesini istiyoruz. İnsanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz. Evimize götüreceğimiz sıcak bir ekmek istiyoruz. Güvenceli bir iş istiyoruz. Eşitlikli özgürlükçü ve sosyal bir anayasa
istiyoruz" şeklinde konuştu.
Davul ve zurna eşliğinde halaylar çekilerek yapılan kutlama basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile