1 Metre 35 Cm Boyundaki Saadet, Her Seye Ragmen Zorluklari Asiyor

1 Metre 35 Cm Boyundaki Saadet, Her Seye Ragmen Zorluklari Asiyor

Kahramanmaras’ta yasayan 1 metre 35 cm boyundaki 21 yasindaki Saadet Bayazit, yasadigi zorluklara ragmen sosyal hayatinda aktif olarak insanlara örnek oluyor.

Laron Tipli Gelisme Geriligi hastaligiyla mücadele eden 21 yasindaki Saadet, yasadigi zorluklara ragmen çalisarak hayata tutunmaya çalisiyor. Kahramanmaras’ta deprem sonrasinda da evde kapali kalmayip birçok etkinliklere katildigini söyleyen Bayazit, katilim sagladigi kitap kafede, çay servisi yapiyor, masayi siliyor, müsterileri karsiliyor.

Boyundan dolayi hayatinda yasadigi zorluklari kendi basima asmaya çalistigini söyleyen Bayazit ,"Bu konuda aileme dahi zorluk çikarmiyorum" dedi.

Sosyal yasamda aktif oldukça çok mutlu oldugunu söyleyen Bayazit, "Ben 1 metre 35 cm boyundayim. Depremden sonra da evde kapali kalmadim. O süreçte de hep dolastim. Kitap kafeye geliyorum. Eski yerleri depremde yikildi ama ben suan buraya geliyorum. Burada arkadaslarimla birlikte vakit geçiriyorum. Burada çay kahve içiyoruz. Elimden geldigince onlara yardimci oluyorum. Bir seyler yaptikça sosyal oldukça çok mutlu oluyorum" diye konustu.

Bayazit, boyumdan dolayi zorlandigi zamanlar oldugunu dile getirerek, “Ama her isimi kendim yapmaya çalisiyorum. Bu konuda aileme zorluk çikarmiyorum. Kendi isimi kendim halletmeye çalisiyorum. Çok zorlandigim konu ise esyalar konusunda oluyor. Bardak, tabak falan almak istiyorum ama boyum yetismedigi için alamiyorum. Tabi o sorunu da sandalye alarak çözmeye çalisiyorum. Benim gibi olan insanlara buradan tavsiyem, kendilerini eve kapatmasinlar bol bol gezmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile