1. Mezitli Resim Çalistayi Basladi

1. Mezitli Resim Çalistayi Basladi

Mezitli Belediyesi, Türkiye’nin en degerli ressamlarini 1. Mezitli Resim Çalistayi çerçevesinde İçel’de agirliyor.

Çesitli üniversitelerden akademisyenlerin ve açtiklari sayisiz sergi ve ürettikleri eserlerle Türkiye ressamlarinin en önemli isimleri, 25 Agustos-1 Eylül tarihleri arasinda Mezitli Down Kafede gerçeklestirdikleri çalistay ile İçel’de bulunan sanat camiasi ve Güzel Sanatlar Akademisi ögrencileri ile bir araya geliyor.

Mezitli Belediyesi ile yaptigi ortak projelerle kente çok sayida eser kazandiran ressam Meliksah Yildirim ve Arzu Koraltan’in organizasyonu ile Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’i ziyaret eden ressam grubu, kendilerini İçel’de agirladigi için tesekkür ettiler. Daha önce yaptiklari yaklasik 40 eserin Mezitli Belediyesinin duvarlarini süsledigini ifade eden ressamlardan olusan grup, Baskan Tarhan’a kültür ve sanatla dolu bir Mezitli’nin karsilamasindan dolayi çok mutlu olduklarini dile getirdiler.

Ressamlarla birlikte çalistayin yapilacagi Down Kafeye giden Baskan Tarhan, burada eline boya ve firça alarak resim yapti. Ressamlar, Baskan Tarhan’a firçalarin kullanimi, renklerin seçimi ve yapilacak resmin kompozisyonu gibi konularda bilgiler aktardi. İçel’de bulunan tüm sanatseverleri çalistayda bir araya gelmeye davet eden koordinatör ve ressam Meliksah Yildirim, çalistayda Türkiye’nin farkli yerlerinden gelen ressamlarla İçel’de bulunan ressamlari, resim meraklilarini ve sanatseverleri bulusturmak istediklerini söyledi.



Göreve geldigi günden bu yana Mezitli’ye farkli kimlikler kazandirmak için çalistigini dile getiren Baskan Tarhan, “Mezitli çok önemli bir noktada bulunan çagdas bir ilçe. Biz Mezitli’mizin kültür sanat kenti olarak da anilmasi adina sayisiz çalisma yaptik. Kültür Merkezimiz, Amfi Tiyatromuzun yaninda tüm gönüllü evlerimizde tiyatrodan müzige, görsel sanatlara çok sayida egitimler veriliyor, sanat gruplari olusturuluyor. İçel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte özellikle müzik alaninda çok degerli projeler gerçeklestiriyoruz. Bunlarin arasinda elbette resim alaninda yapilan çalismalar da var. Çagdas ve aydinlik yüzlü Mezitli halki resim alaninda da önemli çalismalara imza atiyorlar. Degerli ressamimiz Ahmet Yesil ve yazarimiz Celal Soycan ile birlikte Resim Okuma Atölyesini yine Mezitli’de yapmistik. Inaniyorum ki çalistayimiz çok degerli bilgilerin paylasildigi sanatseverlerimizin bulusma noktasi olacaktir. Tüm sanatsever dostlarimizi çalistayimiza gelerek, ressamlarimizla bir arada olmaya davet ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile