Sektörün öncü firmalarindan olan Yanki Yemek A.S’nin istiraki Doybox Gida A.S, “bidaa” markasiyla perakende sektörüne yepyeni bir soluk getirdi. 5 yil önce adim attigi sektörde saglam bir yer edinme kararliligini sürdüren sirket, 2024 yili içerisinde yapacagi 1 milyon avroluk yatirim ile büyümesini daha da hizlandiracak.
Sirketin Yönetim Kurulu Baskani Coskun Dönmez, yaptigi açiklamada, dünya genelinde saglikli, koruyucu olmayan, güvenli, hizli tüketim ürünlerine daha ekonomik bir sekilde ulasmanin giderek popülerlik kazandigini belirtti.
Son yillarda ev disindayemek yeme aliskanliginin ve evde de pratik yemek aliskanligininarttigina dikkat çeken Coskun Dönmez, "Pratik, hizli, saglikli ve güvenli yemeklere olan talep her geçen gün artiyor. Biz de sürekli bu büyüyen talebi karsilamak ve geleneksel lezzetleri modern ve hizli bir sekilde sunmak amaciyla yatirimlarimizi artiriyoruz. Hizli tüketim pazarindaki büyümeye adapte olmak ve sektörde genislemek istiyoruz" dedi.
Doyboxbidaa ürünlerine ilgi çok yüksek
Coskun Dönmez açiklamasinda firmanin hazir paket yemeklerinin restoranlar, oteller, ofisler, fabrikalar, evler, diyet yapanlar, sporcular, ögrenciler, çekirdek aileler gibi genis bir yelpazedeki müsteri kitlesinden büyük ilgi gördügünü de söyledi.
Dönmez, ürünlerini tercih edenlerin zamandan ve efor sarf etmekten kazançli çiktiklarini belirterek, “Çok sayida inovatif çalismaya imza attik. Mesela 6 saatte pisirilip ev yemegi lezzetinde hazirladigimiz kuzu kol tandiri hiçbir koruyucu kullanmadan muhafaza edip, firinda 20 dakikalik isitma ile sofralara hazir hale getirdik. Ayni sekilde; pilav - makarna çesitleri, et, tavuk, balik, sebze, diyet, sporcu yemekleri ve tatlilarin mikro dalga firinda 3-4-5 dakikadagibi kisa sürede isitilarak tüketilebiliyor. Uzun ar-ge çalismalarinin sonucunda patentini aldigimiz sürekli sicak çorba sunan “doymatik” adini verdigimiz çorba otomatlarimiz ve benzeri yeniliklerimiz ile sektörde fark olusturarak inovatif çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.
Bidaa dükkânlar yepyeni bir lezzet deneyimi sunuyor
Coskun Dönmez, kisa bir süre önce Bursa Zafer Plaza AVM’de tanitimina basladiklari“bidaa” Dükkânlarin da yogun ilgi görmesinden memnun olduklarini dile getirdi. Günümüzde artan gida fiyatlari ve isletme maliyetlerinin yüksek menü fiyatina neden oldugunu bu nedenle de disarida yemek yemenin zorlastigini söyleyen Dönmez, “Bu süreçte bidaa dükkanlar ile tüketicilere uygun fiyatli, hizli ve pratik ev yemegi seçenekleri sunmayi amaçladik. Bursa’dan baslayarak tüm Türkiye’ye yayilmak üzere yeni subeler açarak, müsterilerimize kaliteli ve pratik yemek seçenekleri sunmaya devam edecegiz.2024 yilin ikinci yarisindan itibaren bu alana yatirim yapmak isteyenlere bizimle iletisime geçtiklerinde, uygun fiyatli ve karli bir is kurma firsati sunacagiz" dedi.
Dönmez Doyboxbidaa olarak, stratejik yatirimlari ve genisleme planlari ile Türkiye’nin EDT sektöründeki liderligini pekistirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
1 Milyon Avroluk Dev Yatirim
‘Gelenegin Pratik Tadi’ slogani ile hem EDT sektöründe hem de perakende de yenilik rüzgâri estiren Doyboxbidaa, 2024 de yapacagi 1 milyon avroluk yeni yatirimi ile vites büyüttü.



















