1 Milyon Kitap Kapasiteli Antalya Kütüphanesi Için Çalismalar Basladi

1 Milyon Kitap Kapasiteli Antalya Kütüphanesi Için Çalismalar Basladi

Antalya’nin en büyük kütüphanesini olacak 1 milyon kitap kapasiteli 8 bin metrekare kapali alani Antalya Kütüphanesi’ne ilk kazma vuruldu. Baskan Tütüncü is makinasi ile çalismalari baslatti.

Gülveren Kentsel Dönüsüm Projesi’nin yapildigi arazinin yanindaki 8 bin metrekare büyüklügündeki belediye kültürel tesis alaninda, Antalya’nin en büyük Kütüphanesinin insaati baslandi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez Ilçe Baskani Bahattin Bayraktar, Meclis üyeleri ve muhtarlarin katilimiyla 8 bin metrekare büyüklügündeki belediye kültürel tesis alaninda insa edilecek kütüphane için ilk çalismalar basladi.

Çalismalarinin ilk startini vermek için operatör koltuguna geçen Kepez Belediyesi Baskani Hakan Tütüncü ,mimari projesiyle kentte estetik bir güzellik kazandiracak kütüphanenin startini verdi. Baskan Tütüncü “Sehri, kütüphanelerle donatalim istiyoruz. 1 Milyon kitap kapasiteli ayni anda 2 bin kisinin ders çalisabilecegi Antalya Kütüphanesi için çalismalara basladik. 8 bin metrekare kapali alana sahip üniversitenin hemen yani basina yeni bir kütüphane kazandirarak Akdeniz Üniversitesi ögrencilerini, gençlerimizi ve sehrimizin kitapseverlerini bilgiyle bulusturacagiz” diye konustu.



“Antalya’nin en büyük kütüphanesi”

Antalya’yi egitim yuvasi haline getirmeye çalistiklarini belirten Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisi Antalya’da olacak ve bu kütüphane Antalya’nin en büyük kütüphanesi olacak. 8 bin metrekare kapali alan ayni anda 2 bin kisinin çalisabilecegi 1 milyon kitap kapasiteli muhtesem bir kütüphane insa ediyoruz. Bugün kütüphanenin temelini atmak için kazmayi vurduk. Biz bütün resmi bayramlarimizda eserler üreterek veya ürettigimiz eserleri halkimizla bulusturarak geçiriyoruz. Bayramlarda kazandirdigimiz projeler bizim için artik belediyecilik yöntemi yaklasimi oldu” dedi.



“Kepez genç nüfusa sahip”

Gençlerin arastirma yapilabilecek bir kütüphane insa ettiklerini ifade eden Baskan Tütüncü “ Kepez’in genç orani oldukça yüksek. Ayni zamanda Akdeniz Üniversitesi’nin 80 bin ögrencisi var. Ögrencilerin agirlikli olarak yasadigi yerlerin ilk sirasinda Kepez ilçesi bulunuyor. Üniversite ögrencilerine ve gençlere yönelik, onlarin ders çalisabilecegi, ,ihtiyaçlarina göre arastirma yapabilecegi modern bir kütüphanede kazandiriyoruz” diye konustu.



“Bayramlari daha anlamli hale getiriyoruz”

Her bayrama müjdeyle girdiklerini söyleyen Baskan Tütüncü, “ Gülveren kentsel dönüsüm alani içerisinde gerçeklestirecegimiz bu proje ile insallah bir yil sonra burada üniversite ögrencilerimiz basta olmak üzere bütün gençlerimize çocuklarimiza okurlara kitap tutkunlarina sevgili hemsirelerimize hizmet edecek önemli bir kültür sanat tesisi olacak önemli bir okuma ögrenme mekâni olacak. 19 Mayis bayraminin hemen öncesinde güzel bir temel atma merasimi gerçeklestirdik. 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayramini böylesi güzel bir törenle daha anlamli hale getirdik. Proje için gerçekten çok çalistik. Bizim 16 kütüphane hedefimizin aralarinda bulunan amiral gemisi niteliginde olacak bugüne kadar yaptigimiz kütüphanelerden çok daha güzel çok daha büyük çok daha nitelikli çok daha fonksiyonel bir egitim ve arastirma mekâni olacak. Böylesi bir projeyi gençlik ve spor bayraminin öncesinde sehrimize, gençlerimize müjdelemekten dolayi büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.



“Kütüphanede neler var”

Bodrum, zemin iki kattan olusan kütüphanenin estetik görüntüsüyle sehre renk katacak. Zemin katinda, sergi, fuaye, bekleme alani, süreli yayinlarin okunabilecegi okuma salonlari, sesli çalisma alanlari ile kafeteryanin bulunacagi kütüphanenin 1 katinda, halk okuma salonu ve bireysel okuma alanlari; 2 katinda dijital ortamda arastirma, bilgisayar, e-kitaplik, görme engelliler için kitap dinleme odalari ve çocuk kütüphanesi yer alacak. Bodrum katinda konferans, seminer ve sergilerin düzenlenecegi çok amaçli salonlar ile atölyelerde yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile