Inegöl Belediyesi, bir yandan sehri imar ederken bir yandan da gelecek nesillerin saglam temeller üzerinde gelisimini sürdürmesi adina insana yatirim yapiyor. Bu çerçevede 2017 yilinda ilki düzenlenen Inegöl Kitap Günleri, Inegöl’de bu yil 6’nci kez kapilarini açti. Sadece Inegöl degil çevre il ve ilçelerden de yogun ilgi gören, her yil on binlerce ziyaretçi agirlayan Inegöl Kitap Günleri etkinligine ilçede egitim gören 40 bin anaokulu, ilkokul ve ortaokul ögrencisi, Inegöl Belediyesi’nin ücretsiz servisleriyle tasinacak. Her ögrencinin bu etkinlikten faydalanmasi adina tüm kademelerde okullarla is birligi yapilarak ögrencilerin katilimi saglanacak. Ayni zamanda yayinevleri 9 gün boyunca uygun fiyatlarla herkesin kitaba ulasmasi adina kampanyalar düzenleyecek.
Inegöl Belediye Baskani Alper Taban da açilis töreninde yaptigi konusmada su cümlelere yer verdi;
“Inegöl Belediyesi olarak 6’ncisini gerçeklestirdigimiz Kitap Günlerimizin açilisini gerçeklestirdik. 9 gün sürecek olan organizasyonda, kitapseverlerimizi yazarimiz ve kitaplarla bulusturmus olacagiz. Bu gördügünüz organizasyon içerisinde 100’ü askin yayinevi ve yazarla, 1 milyonu askin kitapla Inegöl halkimizi bulusturmus oluyoruz. 13 Kasim Pazar gününe kadar bu etkinlik devam ediyor olacak.” “100 kitaptan olusan 5 dev kitap kulemiz var. Bunu da sosyal medya hesaplarimiz üzerinden yapacagimiz çekilisle hediye edecegiz.”
Inegöl Kaymakami Eren Arslan ise, “6. Inegöl Kitap Günlerinin hayirli olmasini diliyorum. Belediyemizin düzenledigi önemli kültür sanat etkinliklerinden biri bu organizasyon. Burada binlerce kitap ve söylesi imkani gençlerimizle, Inegöl halkiyla bulusacak. Biz sehirlerimizin sadece fiziki ihtiyaçlarini gidermek, altyapi ve üstyapisini imar etmekle degil, burada yasayan insanlarin, gelecegimizin teminati gençlerimizin bilgi ve kitapla donanimli sekilde yetismesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Konusmalarin ardindan kurdele kesimi ile 6. Kitap Günlerinin açilisi yapildi. Açilis sonrasi kitap stantlarini gezen protokol üyeleri ve kitapseverler, 1 milyonu askin kitabin yer aldigi fuar alaninda eserleri ilgiyle inceledi. Açilisin onur konugu Sair Nurullah Genç tarafindan söylesi gerçeklestirildi.
Söylesi sonrasi kitaplarini imzalayan Nurullah Genç’e Kaymakam ve Belediye Baskani Alper Taban tarafindan plaket takdimi yapildi.
1 Milyon Kitap Okuyucuyla Bulustu
Köftesi ve mobilyasi ile ünlü olan Bursa’nin Inegöl ilçesinde kitap söleni basladi. Inegöl Belediyesi’nin 6’incisini düzenledigi Inegöl Kitap Günleri, 9 gün boyunca 100’ü askin yazar ve yayinevi ile 1 milyonu askin kitap, kitapseverlerle bulusacak.



















