1 Milyon Ögrenci, Yaz Okullarinda Hem Egleniyor Hem Ögreniyor

1 Milyon Ögrenci, Yaz Okullarinda Hem Egleniyor Hem Ögreniyor

Milli Egitim Bakanligi, ilk kez ögrencilere yönelik dört farkli alanda yaz okullari açti. Bilim, sanat, matematik ve yabanci dil egitimlerinin yer aldigi okullarda, 1 milyon ögrenci egitim görüyor.

Yaz okullari ile bir yandan ögrencilerin yaz aylarinda verimli ve nitelikli zaman geçirmeleri saglanirken diger yandan korona virüs süresince olusan ögrenme kayiplari telafi ediliyor.

Matematik yaz okullari, Türkiye genelinde 16 bin 294 kursta, 414 bin 731 ögrenciyle baslatildi. Ögrencilerin matematige karsi olumlu tutum gelistirmeleri için yaz okullarindaki egitim programi, eglenceli etkinlikler ve yasantiya dayali ögrenme süreçleri ile planlandi.

Ingilizce yaz okullari ise Türkiye genelinde 11 bin 566 kursta, 327 bin 104 ögrenciyle basladi.

Ilk kez açilan matematik ve Ingilizce yaz okullarinda ülke genelinde toplam 27 bin 860 kursta 741 bin 835 ögrenci egitim görüyor.

BILSEM yaz okullarinda 55 farkli atölye yer aliyor

Bu yil ilk kez tüm ögrencilere açilan BILSEM yaz okullarinda da 55 farkli atölyede etkinlikler hazirlandi. Etkili yazarlik, akil oyunlari, müzik, düsünme egitimi, erdem atölyesi, görsel sanatlar, havacilik, uzay, modern fizik, robotik gibi alanlarda atölyeler ögrencilerle bulusuyor.

Konuya dair açiklamalarda bulunan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “4 alanda yaz okulunu tüm ögrencilerimizin hizmetine sunduk. Bilim ve sanat basligi altinda 2 yaz okulu açtik. Ayni zamanda matematik seferberligi çerçevesinde yaz okulu açtik. Burada 4. siniftan 12. sinifa ögrencilerimizin yararlanabilecegi sekilde bir dizayn yaptik. Bir de Ingilizce ile ilgili 81 ilimiz ve 922 ilçemizde yaz okullari açtik. Burada da ayni matematik seferberliginde oldugu gibi 4. siniftan 12. sinifa tüm ögrencilerimizi yaz okuluna kabul ettik. Hem bilim sanat merkezlerinin bilim ve sanat yaz okullarinda hem de matematik ve Ingilizce yaz okullarinda yaklasik 1 milyon ögrencimiz egitim aliyor” dedi.

Özer, yaz okullari tamamlandiginda sürecin degerlendirilecegini ve uygulamanin gelecek egitim ögretim yilindan sonra çerçevesinin genisletilerek devam edecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile