1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Düzce'nin Akçakoca ilçesinde coşkuyla kutlandı.

  Kutlamalara Düzce Valisi Vasip Şahin , Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal , Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve vatandaşlar katıldı . Deniz şehitleri adına çelengin denize atılmasıyla başlayan törende konuşma yapan Vali Şahin , " Ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili ve bir iç denizi bulunan coğrafi açıdan çok önemli bir yer . Bu önem geçmişten günümüze ülkemiz diğer ülkelerin iştahını kabartmıştır . Bu coğrafyada yurt edinmek ve toprakları korumak kuvvet isteyen bir şeydir . Ancak bir devir gelmiş
kapitülasyonlarla bazı imtiyazlar verilmiştir ki bu imtiyazlar kurtuluş savaşında gösterilen başarıyla geri kazanılmıştır . 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı da bu zaferlerden biridir " dedi .
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak da 84 . Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ' nı kutlayarak , " Deniz yaşama sevincinin de ötesinde yaşamın ta kendisidir . Ne var ki karşılıksız dostluk elini bize uzatan ve 3 tarafımızı çeviren denizleri bizler , gerekli önemi ve değeri vermedik veremiyoruz . Havayı , suyu ve toprağı kirlettiğimiz gibi denizlerimizi de kirletmekteyiz ve yaşanamaz hale getirmekteyiz . Yaşamımızın kaynağını oluşturan su ve denizlerde oluşan kirlilik sadece denizde yaşayan canlıları değil aynı
zamanda biz insanlarda dahil tüm canlıların yaşamlarını olumsuz etkileyin bir felakettir " şeklinde konuştu .
Konuşmaların ardından minikler Akçakoca halkına ve misafirlere halk oyunu gösterisi sergilerken bir yanda da yağlı direk , halat çekme , ördek yakalama ve yüzme yarışları yapıldı . Yüzme yarışlarına katılan bayan yarışmacı Özge Ceylan ise izleyenler tarafından büyük alkış aldı .
Yarışmalarda yağlı direkten bayrağı alan İbrahim Baraça alırken , bin metre tek sandal erkeklerde birinci Mustafa Gence , 50 metre miniklerde birinci Kadir Top , 100 metre yıldız erkeklerde birinci Halil İbrahim Işık , 200 metre genç erkeklerde birinci Olcay Akbaş , 500 metre yetişkin erkekler de birinci Emrah Balıkçı ' ya çeşitli hediyeler verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile